Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi QiCycle je elektrický bicykel s 20 km/h rýchlosťou a 45 km dojazdom!

Xiaomi QiCycle je elektrický bicykel s 20 km/h rýchlosťou a 45 km dojazdom!

1

Ak ťa zaujíma Xiaomi a okrem telefónov by si chcel vyskúšať aj niečo iné, máme pre teba veľmi zaujímavý, aj keď trochu netradičný tip. Čínsky gigant totiž nevyrába len telefóny, tablety, notebooky, kolobežky a smart home príslušenstvo, ale aj iné zaujímavosti, ako napríklad QiCycle.

Ide o elektrický a skladací bicykel, ktorý spoločnosť vyrobila s partnerskou firmou iRiding. Elektrický bicykel má trojrýchlostný interný systém vyvinutý spoločnosťou Shimano. Elektrické „približovadlo“ poháňa 250 W/36 V batéria, ktorá je schopná 45 kilometrového dojazdu a maximálnej rýchlosti až 20 km/h čo je na mestské preháňanie sa viac než dostatočné.

Pri váhe 14,5 kg nejde o úplne najľahší bicykel, no zároveň nepatrí ani medzi tie najťažšie. Bicykel ponúka niekoľko režimov, ktoré sú navrhnuté tak, aby ti dali čo najväčšiu kontrolu nad tým, ako budeš využívať elektrický motor. Na výber máš pohon čisto pomocou elektromotora, ekologický režim alebo ho môžeš vypnúť úplne. Zaujímavé je aj to, že sa k bicyklu môžeš pripojiť cez Bluetooth a skontrolovať vzdialenosť, akú si prešiel.

Samotná batéria je uložená v ráme bicykla a zároveň slúži ako zadné svetlo čo je veľmi šikovné. Celý bicykel sa dá zložiť do podstatne kompaktnejšieho rozmeru a v rámci možností pohodlnejšie prenášať alebo zabaliť (napríklad do kufra auta).

No a nakoniec cena. Tá sa doteraz pohybovala vysoko nad 700 €, vďaka kupónu, ktorý sa nám pre vás podarilo získať môže byť tvoj za 656,99 €. Nejde o lacnú záležitosť, no vlastniť takýto bicykel s elektromotorom od Xiaomi by chcel nejeden z nás.