Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi MIUI 9 oficiálne: Výkon, rýchlosť a digitálny asistent

Xiaomi MIUI 9 oficiálne: Výkon, rýchlosť a digitálny asistent

0
miui 9

Spoločnosť Xiaomi predstavila spolu so smartfónom Mi 5X aj novú verziu používateľského prostredia MIUI 9. Ide o verziu určenú pre čínsky trh. Globálny variant uvidíme v priebehu augusta. 

Dôležité je, že MIUI 9 spĺňa všetky štandardy moderného používateľského prostredia roku 2017. Tento rok pribudol digitálny asistent a inteligentný spúšťač aplikácií, pričom množstvo inovácií prebehlo na pozadí.

Sám výrobca hovorí o doslovnej bleskovej rýchlosti celého prostredia. Už predošlé MIUI 8 bolo patrične rýchle. Pokiaľ výrobca rýchlosť skutočne ešte citeľnejšie povýšil, užívateľský komfort bude znamenitý.

MIUI 9

Obsiahnutý digitálny asistent dokáže zabezpečiť vymoženosti, ktoré sú typické aj pre ostatné asistenčné softvérové riešenia konkurencie. Môžete napríklad vyhľadávať a filtrovať fotografie na základe osôb, ktoré zobrazujú.

Ľahko tiež nájdete snímky obrazovky, fotky zachytené na dovolenke… Prakticky akýkoľvek obsah, ktorý je možné identifikovať na základe istého kľúča. Inteligentný spúšťač aplikácií odsleduje vaše návyky pri používaní systému.

MIUI 9

Na ich základe vám predostrie relevantné aplikácie, ktoré by ste mohli používať alebo potrebovať. Čas spúšťania aplikácií je kratší, nový je správca súborov, prepracovania sa dočkal správca pamätí a systém lepšie narába s výkonom.

Už skôr bol známy režim pre viac aktívnych okien, upravená obrazovka uzamknutia, nové témy vzhľadu či odstránenie funkcií, ktorým užívatelia príliš neholdovali.

MIUI 9

Dostupnosť

Napriek oficiálnemu uvedeniu, MIUI 9 hneď neobdržíte. Najskôr sa spustí uzavreté beta testovanie, ktoré zatiaľ patrí smartfónom Xiaomi Mi 6 a Redmi Note 4X. Postupne pribudnú ďalšie.

Globálna verzia MIUI 9 uzrie svetlo sveta niekedy v auguste. Od tej čínskej sa bude mierne líšiť. Nebude obsahovať niektoré funkcie, ktoré sú primárne využiteľné v ázijských krajinách.

Výkonnostné a optimalizačné vylepšenia sa jej ale samozrejme týkať budú. Ako sme písali v posledných dňoch, aktualizácie sa dočká široká plejáda aj starších modelov od Xiaomi, za čo patrí spoločnosti uznanie.

Tapety

UI MIUI 9 prichádza s novými základnými tapetami pre domácu obrazovku. Pokiaľ vás zaujímajú, všetky si môžete slobodne stiahnuť z >tohto odkazu<, ktorý vás presmeruje do úložiska Google Fotky.

Video prezentáciu prostredia MIUI 9 si môžete pozrieť nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=cN23UIuSELI