Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 5X zachytený v reklame. Ponúkne duálny fotoaparát a osvedčené vnútornosti

Xiaomi 5X zachytený v reklame. Ponúkne duálny fotoaparát a osvedčené vnútornosti

0

Už nie je žiadnym tajomstvom, že čínsky výrobca Xiaomi plánuje uviesť na trh nový rad smartfónov, ktorý má charakterizovať oznaačenie X. Nový modelový rad bude netradične zameraný na offline predaj.

Spoločnosti Xiaomi, ktorá vyrástla na online trhu, kamenný spôsob predaja uniká. V ňom sa darí hlavným čínskym konkurentom, ktorými sú výrobcovia Oppo a Vivo.

Aj preto mladý čínsky výrobca otvoril po celej Číne zatiaľ 123 kamenných obchodov, ktorými efektívne podporí celkový predaj ich smartfónov.

Aj keď online trh prekvitá, množstvo používateľov stále preferuje fyzickú návštevu predajne a zoznámenie sa s produktom.

Čo sa týka prvého smartfónu určeného hlavne pre offline predaj, zatiaľ sa ním javí ešte nepredstavený Xiaomi 5X. Pozor, toto zariadenie je možno dôležitejšie, ako by sa mohlo zdať.

Výrobca Xiaomi totižto oficiálne potvrdil, že rozširuje dostupnosť svojich smartfónov. Aj na Slovensku vyrastie kamenný obchod Xiaomi, kde by sme mohli nájsť daný model smartfónu, resp. ďalšie typy či nadchádzajúce generácie.

Xiaomi 5X

Xiaomi 5X bol zachytený v miestnom inzertnom príspevku, ktorý prezradil základné parametre a samozrejme aj cenu. Výrobca stavil karty na osvedčenú koncepciu, ktorú predsa len ozvláštnil.

Zariadenie z propagačného materiálu beží pod výkonom čipsetu Snapdragon 625. Ide o jeden z najlepších mobilných čipsetov pre strednú triedu, ktorý ponúka obstojný výkon pri optimálnej spotrebe energie.

5,5-palcový displej s FHD rozlíšením pre zmenu predstavuje klasiku strednej triedy, ktorú využíva nespočetné množstvo výrobcov. Smartfónov, ktorých zobrazovací panel vystihuje 5,5″ uhlopriečka a 1080p rozlíšenie, je asi najviac.

Xiaomi 5X
Render pre Xiaomi 5X. Podobnosť s OnePlus 5 a iPhone 7 Plus sa mu nedá uprieť

Radi tiež vidíme pomerne štedrú, 4 GB kapacitu operačnej pamäte. Cena? Po prepočte necelých 260 eur. Samozrejme ide o čínsku cenovku, ktorá by pri teoretickej dostupnosti mimo hraníc Číny stúpla.

Smartfón má byť prémiovejšou vizitkou strednej triedy, pri ktorej uvidíme elegantné kovové telo s na dotyk príjemnou povrchovou úpravou.

Ďalšia verzia?

Je možné, že propagovaný model tvorí základ novej produktovej línie. Predošlé neoficiálne informácie o parametroch boli pozitívnejšie.

Vyššie radenú verziu modelu 5X by mal poháňať novší a dokonalejší Snapdragon 660 a operačná pamäť RAM bude rozhadzovať až 6 GB priestoru. Trendovým lákadlom bude bez pochyby duálne prevedenie fotoaparátov.

Oba senzory si podelia 12 Mpx rozlíšenia, zatiaľ čo selfie kamera dostane až 16 Mpx jemnosť. Bonusom má byť najnovšie používateľské prostredie MIUI 9, ktoré bude založené na OS Android vo verzii 7.1.1.

Oficiálne predstavenie tohto a poprípade ďalších modelov z nového radu uvidíme 26. júla 2017. V tento deň nás tiež čaká predstavenie ďalšieho očakávaného smartfónu z Číny.

26. júla 2017 absolvuje verejnú premiéru Meizu Pro 7, ktorý reprezentuje novú vlajkovú loď čínskeho výrobcu. Uvidíme, ktorý model zažiari viac. Obaja konkurenti majú určite čo ponúknuť.