Úvod Výrobcovia Xiaomi Nová vlajková loď Xiaomi má ponúknuť 6,0-palcový OLED displej od Samsungu

Nová vlajková loď Xiaomi má ponúknuť 6,0-palcový OLED displej od Samsungu

1

Ak ste si mysleli, že Samsung vie, čo sa displejov týka, biznis robiť len s Apple, mýlili ste sa. Samsung Display sa vzhľadom na svoju ozrutnú veľkosť rád porozpráva s akýkoľvek klientom.

Upozornila na to kórejská publikácia, The Bell, ktorá upozornila na fakt, že čínsky gigant Xiaomi so Samsungom podpísal dôležitú zmluvu týkajúcu sa vlajkovej lodi pre rok 2018.

Zmluvu sa podarilo podpísať po tom, ako sa Xiaomi nevedel dohodnúť s konkurenčným LG Display, ktorý ešte stále nestíha dostavať fabriku pre výrobu nových displejov. Zaujímavé je, že toto rozhodnutie zároveň ovplyvnilo dizajnovú voľbu samotného telefónu. Spoločnosť totiž plánovala vlajkovú loď s 5,5-palcovým displejom, teraz sa už však hovorí o 6,0-palcovom paneli.

Samsung by mal displeje začať dodávať už v decembri, keď má dodať 1 milión kusov displejov, mesiac na to ďalších 2,2 milióna.

Vlajkovou loďou budúceho roka bude takmer s istotou Mi 7, ktorý nesie interné označenie „Chiron“. Väčší displej by so sebou mohol priniesť aj zmenu pomeru strán zo 16:9 na 18:9 alebo 18,5:9, ako tomu je napríklad pri LG G6, resp. Galaxy S8 a S8+. Zároveň je však možné, že displeje od Samsungu sú určené pre iný model, a to Xiaomi Mi Mix 2.

Nateraz teda ostáva otázne, do ktorého modelu Xiaomi vmontuje technológiu od Samsungu.