Úvod Vernee Vernee Mars Pro Vernee Mars Pro prichádza so snímačom odtlačkov, ktorý je umiestnený na boku...

Vernee Mars Pro prichádza so snímačom odtlačkov, ktorý je umiestnený na boku zariadenia

4
vernee mars pro

Užívatelia sa pri snímači odtlačkov delia na dva tábory. Jednému vyhovuje poloha pod displejom, vďaka ktorej môžu odblokovať smartfón aj vtedy, keď je položený na stole. 

Druhý pre zmenu preferuje umiestnenie na zadnej strane zariadenia, takpovediac na chrbte. Drvivá väčšina smartfónov disponuje snímačom odtlačkov, ktorý je uložený na jednom z dvoch spomínaných miest.

Už dávnejšie sa nám páčilo riešenie od Sony Mobile, v rámci ktorého výrobca umiestnil snímač odtlačkov do bočného napájacieho tlačidla niektorých svojich Xperia modelov. S podobnou koncepciou prichádza aj Vernee Mars Pro.

Snímač výrobca neumiestnil priamo do tlačidla, ale hneď pod neho. Vernee Mars Pro je pomerne štíhlym zariadením, no snímač je dostatočne široký na to, aby odtlačok presne zaznamenal.

vernee mars pro
© Vernee

Dané riešenie je intuitívne. Palec prsta smeruje pri uchopení zariadenia na bočnú hranu úplne prirodzene. Faktom však je, že takéto umiestnenie bude vyhovovať hlavne pravákom. Tých je ale väčšina, čiže výrobca aspoň vyhovel širšej používateľskej základni.

Podľa výrobcu Vernee ide o trend, ktorý bude potrebné nasledovať v blízkej budúcnosti. Pri displejoch, ktoré začínajú zaberať celú prednú plochu zariadenia, pre snímač jednoducho nezostane miesto. Poloha na zadnej strane zase narúša celistvý dizajn smartfónu.

vernee mars Pro
© Vernee

Áno, snímač odtlačkov poputuje v budúcom roku rovno pod displej. Najskôr sa ním ale budú pýšiť vlajkové lode, keďže pôjde o novú, a teda aj drahšiu technológiu. Cenovo dostupným zariadeniam bude musieť stačiť tradičnejšie umiestnenie. Aspoň na nejaký čas.

Snímač odtlačkov Vernee Mars Pro reaguje rýchlosťou 0,1 sekundy. Z „čísiel“ ešte vyberieme Helio P25, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Ďalšie vlastnosti, predpredaj a s ním súvisiace ceny nájdete na oficiálnej stránke výrobcu >na tejto adrese<.