Úvod Výrobcovia Vernee Vernee Mars Pro dokáže výrazne predĺžiť výdrž na jedno nabitie. Vďaka špeciálnemu...

Vernee Mars Pro dokáže výrazne predĺžiť výdrž na jedno nabitie. Vďaka špeciálnemu režimu

3
vernee mars pro
© Vernee

Dalo sa predpokladať, že výrobca Vernee použije špeciálny, tzv. vytrvalostný režim pre úsporu energie nie len v lacnom Vernee Thor E, ale aj vo vyššie radných modeloch. Už je oficiálne známe, že tento režim ponúkne aj Vernee Mars Pro. 

Zákazníci chcú smartfóny so štíhlymi telami, nízkou váhou a objemnou batériou, aby ich nemuseli každú chvíľu nabíjať. Vyvážiť tieto pomery nie je jednoduché. Väčšia batéria je ťažšia a potrebuje viac miesta.

Vernee Mars Pro disponuje akumulátorom s kapacitou 3 500 mAh, ktorá je devízou aj mnohých iných výrobcov. Každý zväčša deklaruje jednodňovú výdrž pri bežnom, resp. plnohodnotnom používaní.

Vernee mars pro
© Vernee

To sa týka aj modelu Vernee Mars Pro. Unikátny akumulátor, ktorý by bol výkonnejší, ľahší a menší výrobca určite nemá. Čo ale má, je softvér. Takzvaný Endurance mód sa osvedčil pri menšom a lacnom Vernee Thor E a výrobca ho zapracoval aj do modelu Mars Pro.

Kým v prom prípade ste režim aktivovali na to určeným hardvérovým tlačidlom, pri Vernee Mars Pro tento režim nájdete v lište s oznámeniami. Môžete ho zapnúť manuálne alebo necháte jeho zapnutie na systém.

15 % energie vystačí na takmer celý deň

Ak kapacita batérie poklesne na zostávajúcich 15 percent energie, režim sa aktivuje automaticky. Z obrazovky zmiznú farby, výkon procesora sa priškrtí, procesy na pozadí sa zastavia a vy tak aj pri 15-percentnej kapacite batérie dokážete so smartfónom fungovať takmer celý deň.

Vernee mars pro
© Vernee

Používanie v obmedzenom režime nebude až také komfortné, no pokiaľ potrebujete komunikovať a nemáte pri sebe zdroj energie, režim skvele pomôže.

Nabíjanie

Vernee Mars Pro nepodceňuje ani nabíjanie. Konektor USB typ C je samozrejmosťou a technológia rýchleho nabíjania taktiež. 9V/2A nabíjačka s výkonom 18W doplní 20 percent energie za 10 minút a za 20 minút dostanete do batérie 40 percent použiteľnej kapacity.

Pre dobitie plnej kapacity budete potrebovať asi hodinku a pol. Systém pri nabíjaní monitoruje teplotu a chráni zariadenie pred prepätím.

Vytrvalostný režim, optimalizačné riešenia a inteligentná správa energie je súčasťou operačného systému VOS, ktorý je založený na OS Android vo verzii Nougat. Stále ide o takmer čistú formu systému iba s minimálnymi zmenami. Rýchly a stabilný chod tak neutrpí.

Všetky ostatné parametre, cenu a ďalšie zaujímavé detaily nájdete v prehľade na oficiálnej stránke výrobcu. Mimochodom, to, ako efektívny režim úspory energie pracuje nájdete vo videu nižšie.

>Zobraziť detaily o Vernee Mars Pro<

Vernee Mars Pro – Endurance Mode