Úvod Aplikácie Populárna aplikácia pre rozpoznávanie hudby končí. Sony odporúča konkurenciu

Populárna aplikácia pre rozpoznávanie hudby končí. Sony odporúča konkurenciu

0
trackid

Shazam a SoundHound ako dve najpopulárnejšie aplikácie pre identifikáciu hrajúcej skladby prídu o tretieho konkurenta. TrackID z produkcie Sony bude čoskoro minulosťou.

Aplikáciu TrackID nájdete predinštalovanú na mnohých zariadeniach výrobcu Sony, pričom nie vôbec zlá. Rozpozná názov hrajúcej skladby, jej autora a album, v ktorom ju nájdeme.

Okrem toho si identifikované skladby môžete uložiť a použiť v streamovacej službe Spotify, ktorá je najpopulárnejšia vo svojom segmente.

Žiaľ, digitálna cesta produktu TrackID končí, a to 15. septembra 2017. Výrobca Sony neupresnil, čo za zrušením aplikácie stojí. Svoje kapacity zrejme presunie na iné projekty, ktoré sú používateľsky zaujímavejšie.

Hádať tiež môžeme silnú konkurenciu v podobe dvoch v úvode spomínaných služieb. Sony dokonca jednu z nich odporúča, pričom Shazam označila za najlepšiu voľbu.

TrackID

Čo je však najhoršie, s ukončením prevádzky TrackID prídete aj o svoju históriu. Ak ste appku používali pár rokov, vaša história rozpoznaných skladieb bude určite bohatá.

Opisovať zaznamenané skladby perom na papier nie je bohviečo. Možno by sme skúsili snímky obrazovky alebo manuálne vytvorenie zoznamu skladieb v inej hudobnej službe.

Každopádne je namieste sa so službou TrackID pomaly rozlúčiť. Preferovanú konkurenciu nájdete v obchode Google Play v odkazoch nižšie.