Úvod Tesla Tesla Model 3 Tesla Model 3 v ponuke Alza! Cena 29 000 € bez DPH láka...

Tesla Model 3 v ponuke Alza! Cena 29 000 € bez DPH láka aj bežných ľudí

4

Muskova Tesla len pred pár dňami spustila výrobu ich najnovšieho a zároveň najdostupnejšieho modelu. Volá sa Model 3, určený je pre „bežných“ ľudí a určený je na naštartovanie revolúcie elektromobilov.

Najnovší počin Alzy, t.j. predávanie elektromobilov cez ich eshop na novinku stihol zareagovať pridaním Model 3 do svojej ponuky. Server tyinternety.cz v Alze zisťoval, koľko bude stáť a odpoveď je VEĽMI zaujímavá.

Základná verzia by sa totiž mohla predávať za približne 750 000 Kč, čo je v prepočte niečo pod 29 000 € bez DPH. Koncová cena za základný model by sa teda teoreticky mohla zastaviť na čiastke 35 000 €.

Zdroj: Tyinternety.cz

Najväčší problém netkvie v cene

Tesla Model 3 je cenovo dostupné „približovadlo,“ o tom sme už vedeli dávno. Najväčší problém teda v cene nie je. Je v tom, že Tesla naň eviduje 400 tisíc predobjednávok. Je to dosť na to, aby naň bola čakacia doba aj viac ako 2 roky. Alza síce tvrdí, že momentálne robia všetko pre to, aby zabezpečili dostatok kusov pre svojich zákazníkov či však budú úspešní je úplne iný príbeh.

Fabrika vyrábajúca Model 3 má plné ruky práce s dolaďovaním výrobného procesu. Momentálne vyrábajú len desiatky vozidiel mesačne, v decembri by ich malo byť už 20 tisíc mesačne.

Daj nám vedieť aj ty. Rozhodol by si sa pre Teslu, ak by sa dala kúpiť cez Alzu s dovozom na druhý deň aj so všetkými „papiermi“?