Úvod Zaujímavosti Táto spoločnosť začína čipovať svojich zamestnancov. Toto budú sledovať!

Táto spoločnosť začína čipovať svojich zamestnancov. Toto budú sledovať!

Čipovanie začína.

17
RFID čip a jeho veľkosť (Zdroj: wikimedia.org)

Ak si myslíte, že vás váš zamestnávateľ priveľmi kontroluje, po prečítaní tohto článku možno zmeníte názor. Spoločnosť z amerického Wisconsinu totiž  oznámila plány o čipovaní svojich zamestnancov.

Firma Three Square Market vo svojej tlačovej správe informovala, že neplánuje zamestnancov sledovať cez GPS. Ešte aby hej, no nie?

Namiesto toho pôjde o voliteľný program, ktorý spustia od 1. augusta a do ktorého sa budú môcť zapojiť všetci zamestnanci. Spoločnosť tvrdí, že RFID (Radio-Frequency Identification) čip zamestnancom umožní nakupovať občerstvenie, otvárať dvere, prihlasovať sa do počítačov a používať kopírku. Ak sa zamýšľate nad tým, že kto by do toho išiel tak vedzte, že do programu sa prihlásilo už 50 ľudí.

RFID čip uložený v dlani medzi palcom a ukazovákom

Z tejto technológie sa v blízkej budúcnosti stane štandard, ktorý vám umožní použiť čip ako pas, platiť za MHD a podobne,“ tvrdí šéf spoločnosti, Todd westby.

Podobné čipy sa využívajú pri označovaní psov a iných zvierat. Na takéto čipy sa ukladajú kontaktné údaje na majiteľa a veterinárnu stanicu, kde bolo zviera čipované.

Na jednej strane to teda neznie ako úplne zlý nápad, na tej druhej však áno. Nosiť v sebe čip len preto, aby ste v práci bez prihlasovania mohli používať kopírku a kúpiť si Snickers bez vytiahnutia peňaženky je predsa len prehnaná predstava.