Úvod Novinky Snímač odtlačkov prstov pod displejom zachytený na používateľskom VIDEU

Snímač odtlačkov prstov pod displejom zachytený na používateľskom VIDEU

3
snimac pod displejom

Ani Samsung, ani Apple si nepripíšu prvenstvo za implementáciu snímača odtlačkov prstov pod vrstvu displeja. Novú generáciu Sense ID od Qualcommu už používa výrobca Vivo.

Pochopiteľne ide o riešenie v rámci prototypov a testovania, ktoré sú však podmienkou pre následnú finálnu verziu, ktorú by bolo možné uviesť na komerčný trh.

Už sme videli propagačné video výrobcu Vivo, ktoré prezentovalo snímač odtlačkov uložený pod displejom. Video to bolo pekné, no od reálnych skúseností malo ďaleko.

Lepší pohľad na novú technológiu ponúkne asi dvojminútové video nižšie, ktoré zobrazuje skutočné používanie smartfónu Vivo so snímačom zabudovaným pod displejom.

Pravdou je, že snímač Sense ID zrovna rýchlo nereaguje, za čím môžeme vidieť práve prototypový model. Snímač inak štandardne uloží odtlačok po opakovaných dotykoch, pričom aktér následne smartfón odomkne jedným dotykom na vyznačené miesto na displeji.

Užívateľ sa zámerne dotýka aj iných častí displeja, ktoré samozrejme nereagujú. Dotyk na správne miesto smartfón vzápätí zaregistruje.

Snímač, ktorý vidíte na videu, (vlastne nevidíte) je možné použiť iba s OLED displejmi. Piezoelektrická technológia prenesie informácie z displeja na snímač pod ním, a to pomocou ultrazvukových signálov.

Finálne riešenie by malo fungovať nesmierne rýchlo a problémy nebude robiť ani spotený či špinavý prst. Snímač by mal dokonca fungovať aj pod vodou.

Pozrite si používateľské video:

https://www.youtube.com/watch?v=FxlsVbYS2jY