Úvod Výrobcovia Sharp Sharp budúci týždeň predstaví dva smartfóny s displejmi cez celú prednú stranu

Sharp budúci týždeň predstaví dva smartfóny s displejmi cez celú prednú stranu

1
Sharp

Spoločnosť Sharp nie je úplne najpopulárnejšou, čo sa segmentu smartfónov týka. Teda aspoň v našich končinách nie. Sharp ale dokázal v minulosti zaujať a budúci týždeň sa mu to môže podariť znovu. 

Sharp predstavil smartfón s minimálnymi rámikmi už v roku 2014, kedy sa o takomto prevedení konkurencii ani nesnívalo. Dojem z modelu Aquos Crystal kazila len objemná brada, v ktorej bola uložená časť vnútorných komponentov.

Smartfón nebol vďaka nej príliš atraktívny, pohľad na extrémne tenké rámiky troch strán však stál za to.

Technológie pokročili a Sharp to skúsi so smartfónom bez rámikov znovu. Prvý pohľad vidíte na titulnej fotografii. Aby toho nebolo málo, predstaví rovno dve verzie. Zatiaľ vieme, že sa budú líšiť v procesorových sadách.

Sharp
Pre pripomenutie, takto vyzeral bezrámikový Sharp Aquos Crystal z roku 2014

Jeden model poženie Snapdragon 830, zatiaľ čo druhý Snapdragon 660. Rozdiel by ale nemal byť v ich veľkostiach. Pri oboch sa spomína 5,5″ displej s rozlíšením 2048 x 1080 pixelov.

Selfie snímky zastreší 8 Mpx kamera, na zadnej strane zase nájdeme 12 Mpx snímač. Radi vidíme avizované použitie poslednej verzie OS Android Nougat s číselným označením 7.1.1. 64 GB úložisko bude spojené so 4 GB alebo 6 GB RAM-kou.

Aby sme nezabudli, Sharp sa pochváli novými kúskami už 17. júla, čiže na budúci týždeň.