Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung možno predstaví Galaxy S8 mini! Tu sú všetky potrebné informácie

Samsung možno predstaví Galaxy S8 mini! Tu sú všetky potrebné informácie

3

Po oficiálnom predstavení v marci sme dúfali, že uniknuté informácie týkajúce sa Galaxy S8 prestanú, no nie! Sme tu v júli a opäť píšeme o tom aký by mohol byť Galaxy S8, aj keď, tentokrát sa bavíme o mini verzii.

Vyzerá to tak, že Samsung sa označenia Galaxy S8 bude držať zubami nechtami a do jeho portfólia už čoskoro možno pribudne ďalšia zaujímavá novinka. Po Galaxy S8 Active, ktorý sme čakali, keďže za veľkou mlákou je nesmierne populárny, má prísť aj Galaxy S8 mini.

Galaxy S8 mini bohužiaľ nemá ponúknuť tohtoročný Snapdragon 835 ale minuloročný Snapdragon 821 (stále fantastický procesor použitý napríklad v LG G6). Okrem toho sa máme tešiť na 4 GB RAM a len 32 GB úložisko. Čo sa veľkosti týka, S8 mini bude „mini“ len v porovnaní s modelmi Galaxy S8. Očakáva sa totiž, že ponúkne 5,3-palcový displej čo môže pri Infinity display technológii znamenať, že sa vyrovná telefónom s veľkosťou displeja okolo 5-tich palcov. Fotoaparát na zadnej strane má ostať nezmenený, a teda 12 Mpx Dual Pixel.

Či sa Samsung skutočne chystá na predstavenie S8 mini zatiaľ ostáva jedna veľká neznáma. Zdroj, ktorý je zodpovedný za všetky tieto informácie nezverejnil to, odkiaľ pochádza jeho zdroj informácií, takže veriť sa mu zatiaľ veľmi nedá. Okrem toho, Samsung s označovaním „mini“ skončil ešte v roku 2014, keď predstavil Galaxy S5 mini.

Vylúčiť jeho návrat však v žiadnom prípade nemôžeme vylúčiť. Mini verzie high-end smartfónov na trhu nemajú takmer žiadne zastúpenie, takže práve Samsung možno príde s riešením, po ktorom baží veľa ľudí.