Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 je za dverami: Týchto TOP 8 funkcií a...

Samsung Galaxy Note 8 je za dverami: Týchto TOP 8 funkcií a vlastností očakávaj!

9

Samsung už v marci predstavil svoje dve nádherné novinky, Galaxy S8 a S8+. To znamená len jediné, a to príchod ich phabletového kráľa s S Pen, Galaxy Note 8. Samsung nedávno potvrdil, že k jeho predstaveniu dôjde už 23. augusta čo je o menej než mesiac.

O telefóne toho už vďaka uniknutým informáciám vieme naozaj veľa, poďme si to zosumarizovať. Hneď na začiatok však dodám, že slová šéfa mobilnej divízie Samsungu, DJ Koha sa napĺňajú. Po fiasku s Galaxy Note 7 povedal: „Prinesiem späť lepší, bezpečnejší a veľmi inovatívny Note 8“.

Čo teda môžeme očakávať? Čo na ňom bude lepšie, čo bezpečnejšie a čo inovatívne?

1. High-end fotoaparát s 3x zoomom!

Zatiaľ čo duálny fotoaparát už dnes nájdeme na ktoromkoľvek smartfóne, dokonca aj od čínskych výrobcov, Samsung sa im vyhýbal. Jeho konzervatívny prístup môže mať veľmi dobrý dôvod. Pracuje totiž na technológii, ktorá všetkých ostatných výrobcov strčí do vrecka.

Zariadenie má ponúknuť jeden 12 Mpx a druhý 13 Mpx senzor pracujúce s pokročilými algoritmami od firmy Core Photonics, do ktorej Samsung investoval ešte v januári tohto roku. Spoločnosť sa zaoberá kombinovaním dát z niekoľkých senzorov, aby tak vylepšili výkon v situáciách s nedostatkom svetla.

Patent na duálny fotoaparát, ktorým Samsung disponuje, zároveň naznačuje 3x optický zoom, optickú stabilizáciu obrazu a viac. Jeden z najváženejších analytikov, Ming-Chi Kuo, tvrdí, že to s čím príde Samsung nemá obdoby a my sa nevieme dočkať!

2. 6,3-palcový Infinity displej

Ako by ste už čakali, Samsung aj v Note 8 použije nádherný, takmer bezrámikový displej, ktorý predstavil spolu s Galaxy S8. Podľa niekoľkých zdrojov má byť jeho presná veľkosť až 6,32“ a ponúknuť má až 4K rozlíšenie.

Ak by teda Samsung skutočne siahol po 4K paneli, pri pomere strán 18.5:9 by ste sa pozerali na 4 428 x 2 160 pixelov.

3. Menej zaoblenia

Samsung má použiť tohtoročný dizajn S8 a Note 8 aj v budúcoročných modeloch, teda v S9 a Note 9. Konštrukciu teda vyšperkoval ako sa len dá. Podľa uniknutých obrázkov má byť Note 8 menej zaoblený čoho fanúšikom sú mnohí z nás.

Táto zmena pravdepodobne prichádza kvôli tomu, že Note 8 musí ponúkať aj dieru pre umiestnenie S Penu.

4. Najvyšší výkon vďaka novým procesorom Exynos 9 a Snapdragon

Galaxy Note 8 má byť vybavený jedným z dvoch procesorov. Buďu ponúkne Snapdragon 835 alebo Exynos 9 (najpravdepodobnejšie na Slovensku). Práve Exynos 9 ešte nebol predstavený, predpokladá sa, že pôjde o poriadne výkonný čipset, ktorý do vrecka schová aj spomínaný Snapdragon.

Posledný Exynos, ktorý Samsung predstavil je Exynos 8895, Exynos 9 teda zatiaľ neexistuje.

5. 6 GB RAM

Samsung svoju novú vlajkovú loď pre druhú polovicu 2018 vybaví 6 GB RAM a vraj až 256 GB úložiskom. 6 GB RAM je v dnešných telefónoch uveriteľné, aj keď to znie absurdne. Rovnakú a dokonca aj vyššiu kapacitu ponúka OnePlus 5 alebo aj Galaxy C9 od Samsungu, ktorý sa predáva na čínskom trhu. Zaujímavá je hlavne kapacita vnútorného úložiska, keďže Samsung doteraz ponúkal len 64 GB alebo 128 GB modely.

https://www.youtube.com/watch?v=6s4uqr1serU

6. Menšia, bezpečnejšia batéria

Namiesto 3 500 mAh batérie sa v Note 8 máme uspokojiť s 3 300 mAh akumulátorom. To sú však perfektné správy, ktoré vôbec nemrzia. Pre Samsung by bolo druhé zvolávanie zariadenia Note za sebou katastrofou. Okrem toho, ak pôjde o rovnako kvalitný akumulátor, aký nájdeme napríklad v Galaxy S8, máme sa na čo tešiť.

7. Duálne reproduktory

Pár uniknutých nákresov naznačuje, že Samsung v Galaxy Note 8 ponúkne duálne reproduktory. Jeden z nich by mal byť uložený priamo v slúchadle a vytvoriť tak tzv. falošné stereo. Či tak výrobca spraví, resp. či bude Note 8 zameraný na audio a multimediálny zážitok ako taký, nateraz ostáva otázne.

8. Vyššia cena

Kórejská verzia Galaxy Note 8 sa má predávať od 1 000 dolárov vyššie za 64 GB model a 1 100 dolárov za 128 GB model. Po prepočítaní a prirátaní dane očakávame, že na Slovensku by Note 8 mohol začínať na 899 €, resp. 949 € a končiť niekde na 1 099 alebo 1 149 € za kus. Šialené pálky.