Úvod Smartphony Dohady Samsung údajne chystá špeciálnu verziu phabletu Galaxy Note 8 Emperor

Samsung údajne chystá špeciálnu verziu phabletu Galaxy Note 8 Emperor

5

Už oficiálne vieme, že Samsung predstaví novú generáciu phabletu Galaxy Note 8 23. augusta. Pomerne presne poznáme aj vzhľad zariadenia, či jeho očakávanú hardvérovú výbavu.

Čínske sociálne médiá dnes vyrukovali so správou, že Samsung uvedie aj mierne povýšenú verziu smartfónu Galaxy Note 8, ktorá ponesie označenie Emperor Edition.

Klasický medzinárodný model by mal podľa predbežných informácií obsahovať 6 GB kapacitu operačnej pamäte a 64, resp. 128 GB úložisko.

Note 8 v Emperor edícii bude totožný s klasickou verziou, pričom sa ho budú týkať iba dve odlišnosti. Obyvatelia Južnej Kórey a Číny si užijú enormnú 8 GB kapacitu RAM a 256 GB internú pamäť.

Informácie sú stále v rovine dohadov, no produkcia takejto verzie by nás neprekvapila. Trhový podiel Samsungu v Číne sa zoštíhľuje, čo netreba brať na ľahkú váhu. Ako je známe, Čína je najväčším trhom s inteligentným mobilnými telefónmi na svete.

Lepšie vybavený Samsung Galaxy Note 8 môže byť súčasťou agresívnejšej trhovej stratégie, ktorá ponúkne obyvateľom Číny vyššiu hodnotu za peniaze oproti iným, napríklad európskym trhom.

Galaxy Note 8 Emperor
Zatiaľ najpresnejší render pre Galaxy Note 8

Číňania navyše obľubujú zariadenia s prerastenými obrazovkami, ktoré línia Galaxy Note kráľovsky reprezentuje. Nový model dostane 6,3″ Infinity displej v prevedení, ktoré poznáme z vlajkového dua Galaxy S8.

Kým v Južnej Kórei by mal byť dostupný ako bežný model, tak i model s objemnejšími pamäťami,no na trhu v Číne údajne nájdeme len Emperor edíciu smartfónu. Obísť by nemusela ani Japonsko či iné ázijské krajiny.

Po smartfóne Samsung Galaxy Note 8 siahnu skutoční technologickí nadšenci. Jeho cena sa má pohybovať okolo jednej tisícky (€), čo zrovna neevokuje kúpu z ekonomického rozumu.

Technologický vrchol juhokórejských kapacít Samsungu by však mal stáť za to, o čom sa presvedčíme 23. augusta 2017. Predstavenie bude vysielané naživo, čiže môžete byť jeho súčasťou aspoň prostredníctvom obrazovky počítača alebo smartfónu.