Ako sa podľa vás darí predajom Galaxy S8? To je jedna z otázok, na ktorú by mnohí investiční analytici poznali presnú odpoveď. Bohužiaľ, Samsung je ohľadom predajov podozrivo ticho.

Poslednú informáciu o tom, ako sa predajom darí Samsung vydal len pár dní po spustení predaja oboch vlajkových lodí. Vtedy sa chválil tým, že si zariadenia len v Kórei predobjednalo 550 tisíc ľudí a krátko na to predal 1 milión kusov.

Podľa publikácie The Bell mal Samsung doteraz predať „len“ 9,8 miliónov kusov vlajkových lodí. To je oproti minulému roku o 20 % menej s čím určite nie sú najspokojnejší. Minulý rok sa Samsungu podarilo predať 12 miliónov kusov S7 a S7 edge len za prvé dva mesiace.

Jedným z dôvodov prečo sa nepredáva až tak rýchlo môže byť fakt, že na trh prišiel neskôr, až v druhom štvrťroku. Okrem toho, trh je čoraz viac a viac nesýtenejší. Pri Galaxy S7 mal Samsung výhodu v tom, že zariadenie prišlo na trh naraz na všetkých trhoch. Pri Galaxy S8 to bolo komplikovanejšie v tom, že telefón uvoľnil na trh len na troch kľúčových trhoch, zvyšok si musel počkať.

Podľa jedného analytika sa Samsung trápi s čoraz pomalšími predajmi. Spoločnosť mala na tento trend zareagovať menšími objednávkami na jednotlivé komponenty. Zároveň je však nutné dodať, že tohtoročný model radu Galaxy Note bude predstavený ešte skôr, než minulý rok. Preto je možné, že sa Samsung už teraz sústredí práve na tento model.