Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus spamuje majiteľov smartfónu OnePlus 5 upozornením na výhru smartfónu OnePlus 5

OnePlus spamuje majiteľov smartfónu OnePlus 5 upozornením na výhru smartfónu OnePlus 5

1
oneplus 5

Za nesmierne kreatívnym nadpisom sa skrýva podobne kreatívna iniciatíva spoločnosti OnePlus. Niekoľko majiteľov smartfónov sa na fóre Reddit, ktoré združuje rôzne online komunity, sťažuje na „notifikačný spam“.

Výrobca OnePlus odosiela majiteľom smartfónu OnePlus 5 propagačné upozornenia, ktoré lákajú na výhru smartfónu OnePlus 5. Aby sme boli spravodliví, nejde o reklamu ako takú ale skôr o motiváciu pre zapojenie sa do prieskumu.

Mnohí vlastníci daného smartfónu takúto informáciu istotne ocenia. Spoločnosť má vysoké renomé a prieskumy medzi zákazníkmi jej ešte pomôžu zvýšiť kvalitu poskytovaných produktov a služieb.

To však nič nemení na fakte, že sa upozornenie prezentuje možnosťou vyhrať smartfón a čo je hlavne nepríjemné, upozornenie sa objavuje priamo v notifikačnej zóne, kde nám obvykle prichádzajú informácie o prijatých správach, zmeškaných hovoroch a tak podobne.

Takýto spôsob propagácie je podstatne rušivejší ako napríklad textová správa alebo e-mail, ktorý má propagačný zmysel.

oneplus 5

Niektorí užívatelia dokonca popisujú niekoľko desiatok zobrazení upozornenia za posledné dva týždne. Ľudia ale zvyknú preháňať, čo sme už na Reddite neraz videli. Každopádne aj viac ako jedno-dve upozornenia môžu obťažovať hlavne, ak vám vyskočia v lište s oznámeniami.

Najhoršie je, že sa ľudia upozornení len tak nezbavia. V najnovšej verzii systému OxygenOS je možné v nastaveniach zakázať okamžité upozornenia, no takýto spôsob platí pre všetky upozornenia. Nie iba pre tie propagačné.

Ďalšou možnosťou je vypnutie upozornenia cez rozhranie ADB (Android Debug Bridge), ktoré je súčasťou vývojárskych nástrojov Android SDK. Toto riešenie ale zvládnu technickejšie zdatnejší používatelia operačného systému Android.

Uvidíme, či OnePlus odosielanie po kritike na fóre Reddit zastaví alebo aspoň obmedzí. Ak sa smartfón OnePlus 5 ešte neocitol vo vašej priamejšej pozornosti, prečítajte si našu recenziu.