Úvod Zariadenia V DxOMark ohodnotili OnePlus 5. Nemá najlepší fotoaparát, je ale viac ako...

V DxOMark ohodnotili OnePlus 5. Nemá najlepší fotoaparát, je ale viac ako dobrý

2
oneplus
Aktuálna vlajková loď, OnePlus 5

Ešte pred predstavením smartfónu OnePlus 5 bolo približne jasné, čo všetko ponúkne. Sám výrobca lákal na vtedy ešte nepredstavené zariadenie indíciami, ktoré povyšovali jeho nadštandardné vlastnosti.

OnePlus sa napríklad pochválil, že na vyladení fotoaparátu spolupracovali s renomovanými expertmi zo spoločnosti DxO. Tí stoja za uznávaným štandardom DxOMark, ktorý exaktne hodnotí obrazovú kvalitu kamier, fotoaparátov a objektívov. 

Logicky sa teda očakávalo, že OnePlus 5 bude útočiť na najvyššie bodové priečky, ktoré vzišli z hodnotení DxOMark. Neudialo sa tak.

Smartfón dosiahol skóre 87 bodov, ktoré nestačilo na aktuálnu špičku, smartfón HTC U11. Ten obdržal až 90-bodové hodnotenie, ktorým prekonal 89-bodový Google Pixel.

OnePlus 5

OnePlus 5 tak fotí na úrovni zariadení Samsung Galaxy S8 alebo Huawei P10. To samozrejme nie je zlé. Skôr naopak. Dané smartfóny fotia skvele a to platí aj pre OnePlus 5, čo sme nakoniec zhodnotili v našej recenzii.

Fotoaparát OnePlus 5 však utrpel kvôli prehnaným očakávaniam, ktoré vyvolal hype okolo jeho duálneho prevedenia a vyladenia odbornými kapacitami. Užívatelia jednoducho čakali, že bude bezkonkurenčný.

87 bodov je dosť a OnePlus 5 vyhotoví krásne fotografie. Ak nad ním uvažujete, kvalita fotoaparátu vás určite odrádzať nemusí. Detaily o všetkých skúmaných aspektoch fotoaparátu nájdete priamo na oficiálnej stránke DxOMark na >tejto adrese<.