Úvod Návody Pozeráš do smartfónu až príliš často? Toto nastavenie ťa od toho môže...

Pozeráš do smartfónu až príliš často? Toto nastavenie ťa od toho môže odradiť!

0
Mobile Lovers - dielo anglického graffiti umelca menom Banksy. © independent.co.uk

Operačný systém Android ponúka široké možnosti prispôsobenia, ktoré sa dajú využiť rôznymi spôsobmi. Celkom zaujímavo vyzerá používateľský tip od Tristana Harrisa.

Tristan Harris bol v roku 2007 jedným zo spoluzakladateľov spoločnosti Apture, ktorú v roku 2011 odkúpil Google.

Tristan vyštudoval Standfordskú univerzitu a magazín Inc. ho v roku 2009 zaradil do rebríčka TOP 30-tich podnikateľov s vekom nižším ako 30 rokov. Na konte má aj niekoľko patentov.

Tristan Harris si myslí, že ak prepnete displej do odtieňov sivej farby, budete smartfónu venovať menej pozornosti. Niektorí používatelia skutočne upriamujú zrak k displeju možno častejšie ako je zdravé.

Akási digitálna závislosť sa v istej miere týka asi každého fanúšika technológií. Trik spočíva v tom, že šedé odtiene sú pre oči neatraktívne a teda je šanca, že budete pozerať do smartfónu menej často.

odtiene sivej

Súčasné displeje smartfónov hrajú krásnymi farbami a jemnými rozlíšeniami, ktoré sú spojené s pekne navrhnutými používateľskými prostrediami. Aj obyčajné odpisovanie na e-mail či odomknutie obrazovky je vizuálne prívetivé.

Na to, aby ste prepli režim do odtieňov sivej nepotrebujete žiadnu aplikáciu tretej strany. Nastavenie sa nachádza priamo v systéme Android aj keď je pravdou, že má trochu iný účel a je ukryté.

odtiene sivej

V nastaveniach (OS Android Nougat) musíte nájsť položku Zjednodušenie ovládania. Následne ťapnite na Zrak a zrolujte nižšie. Vidieť by ste mali neaktívne nastavenie Odtiene sivej. Prepínačom ho jednoducho aktivujte.

Táto funkcia primárne slúži pre používateľov s poruchou zraku, daltonizmom, no využiť sa dá aj takto. Smartfón sa razom stane neatraktívny podobne, ako keby ste si do obývačky umiestnili čierno-bielu televíziu.

Ak radi experimentujte, určite funkciu vyskúšajte.