Úvod Zariadenia Toto je najtenšia nabíjačka pre smartfóny. Vznikla vďaka dômyselnej konštrukcii

Toto je najtenšia nabíjačka pre smartfóny. Vznikla vďaka dômyselnej konštrukcii

0
kado
© Kickstarter

Nabíjanie smartfónov prechádza inováciami aj keď je pravdou, že nie tak efektívne ako by sme chceli. Máme tu USB C, technológie rýchlych nabíjaní a taktiež bezdrôtové nabíjanie.

Žiadny z výrobcov sa však nepokúsil priniesť inovácie do adaptérov pre nabíjanie. Stúpa síce ich výkon, ktorý je potrebný pre technológie rýchleho nabíjania, no už roky vyzerajú prakticky rovnako.

Zmeniť sa to pokúsil výrobca príslušenstva Kado, ktorý vyvinul a vyrobil vôbec najtenšiu nabíjačku na svete. Adaptér je hrubý iba 5 milimetrov. Štíhlosť výrobca dosiahol sklopným mechanizmom hrotov, ktoré sa pripájajú do siete.

Vodič zároveň inteligentne obopína celý adaptér tak, aby nerušil vzhľad a rozmer nabíjačky. Nie je ho problém jednoducho oddeliť a pripojiť k počítaču pre prípadnú synchronizáciu alebo prenos údajov zo smartfónu.

Nabíjačka od Kado pracuje s napätím 5 voltov a prúdom 2,1 ampéra, čo udáva celkový výkon na úrovni 10,5 wattu. Nabíjačka tak spĺňa parametre pre použitie s technológiami rýchlych nabíjaní.

nabíjačka
© Kickstarter

Kado sa rozhodol predstaviť nabíjačku na platforme kolektívneho financovania, ktorá je známa ako Kickstarter. Adaptér okamžite zaujal a verejnosť ho výrazne prefinancovala. Výrobca potreboval na realizáciu 25 00 dolárov, no podarilo sa mu počas 28 dní získať až takmer 70 000 dolárov.

Nabíjačka stojí po prepočte ľahko nad 30-timi eurami a k dispozícii je ako s Lighting koncovkou, tak s microUSB a USB C konektorom. Všetky detaily nájdete na stránke projektu na platforme Kickstarter v >v tomto odkaze<.

Ako nabíjačka vyzerá a funguje ukáže sprievodné video nižšie.

https://www.youtube.com/watch?v=I08gGIttmHU