Úvod Výrobcovia Motorola Motorola prichádza so zaujímavým produktom. Palubnou kamerou do auta

Motorola prichádza so zaujímavým produktom. Palubnou kamerou do auta

2

Spoločnosť Motorola nie je iba o mobilných telefónoch. Jedna z jej divízií sa zaoberá vývojom a výrobou rôzneho príslušenstva, v rámci ktorého myslí aj na vodičov. 

Motorola to už s kamerou do auta skúsila. Model Dash Cam MDC100 mal však malý, 2,8-palcový displej a kamera dianie zaznamenávala nevýrazným 2 Mpx snímačom.

Najnovší kúsok je na tom inak. Aj keď je nová kamera priamo určená do auta na to, aby zaznamenala dianie v premávke pred vami, pokojne by ste ju mohli použiť aj ako akúkoľvek inú domácu kameru. Na prvý pohľad vyzerá ako bežný kompaktný fotoaparát.

kamera do auta
© motorola-fans.com

Hneď spomenieme cenu a dostupnosť. Kamera má stáť iba 99 dolárov, čo je fantastické. Poputuje na trhy v USA a v Európe, čiže sa k nej jednoduchšie dostaneme aj my.

Kamera disponuje širokouhlým objektívom, ktorý sníma video v FHD 1080p rozlíšení. Displej narástol s uhlopriečkou štyroch palcov a pre zobrazenie obsahu musí stačiť rozlíšenie 480 x 854 pixelov.

Samozrejmý je slot na microSD karty a dávka senzorov. Kamera vám napríklad pomôže zaparkovať a jej súčasťou je tiež senzor pohybu. Viac detailov zatiaľ nemáme. Ide o horúcu novinku, na ktorú ako prvý upozornil web motorola-fans.com.

kamera do auta
© motorola-fans.com

Palubné kamery do auta sú veľmi populárne aj u nás. Vodičom pomáhajú s objasňovaním kolíznych situácií, ktoré v doprave zaznamenajú. Treba podotknúť, že kameru vyprodukovala divízia Motorola Accessories, ktorá spadá pod britskú značku Binatone.

Motorola, ktorú vlastní Lenovo, nemá s touto kamerou nič spoločné. Divíziu Motorola Accessories odkúpil výrobca Binatone v roku 2015.