Úvod Bluboo Bluboo S8 Monštrum z Číny: Bezrámikový displej ako na Galaxy S8? Bez problémov a za lacno

Monštrum z Číny: Bezrámikový displej ako na Galaxy S8? Bez problémov a za lacno

6

Najnovší počin čínskeho výrobcu Bluboo skutočne stojí za zváženie, resp. pozretie. Jeho bezrámikový model, Bluboo S1 sa začal predávať u renomovaného predajcu GearBest za lákavú cenu 140 €. Na tom by nič nebolo, ak by nešlo o telefón, ktorý disponuje bezrámikovým displej.

Minulý rok ťažká výsada Xiaomi Mi Mix, tento rok už bežná výbava smartfónov v podaní Samsungu, LG a teraz aj Bluboo.

Ich druhý smartfón s bezrámikovým dizajnom, BLUBOO S8 ponúka displej s pomerom strán 18:9, vďaka čomu je užší a vyšší než bežné displeje. Podobný, resp. rovnaký pomer strán ponúka aj Galaxy S8 a LG G6. Zaujímavé je, že Bluboo to na rozdiel od konkurencie dokázal podstatne lacnejšie.

Ako je z fotografií nižšie jasne viditeľné, zadná strana S8 disponuje duálnym fotoaparátom umiestneným vertikálne, teda na výšku. Pod ním sa nachádza snímač odtlačkov prstov, vďaka čomu sa bude dať jednoduchšie nahmatať. S8-čka od Bluboo ponúka kombináciu 13 Mpx a 3 Mpx senzorov, ktoré budú spolupracovať, aby mohli vytvoriť efekt rozostrenia, teda tzv. „Bokeh“.

Zaujímavý je aj dizajn zadného krytu, ktorý na svetle pripomína efekt „CD,“ ktorý určite dobre poznáte. Odrazy svetla sa menia podľa toho, ako telefón nakloníte.

Tak či onak, bude veľmi zaujímavé sledovať, ako sa Bluboo podarí dokončiť ich novú S8-čku. Zatiaľ to vyzerá veľmi, veľmi zaujímavo.