Úvod Výrobcovia Xiaomi Prostredie Xiaomi MIUI 9 obdržia aj staršie modely výrobcu. Predstavené bude už...

Prostredie Xiaomi MIUI 9 obdržia aj staršie modely výrobcu. Predstavené bude už onedlho!

2
Xiaomi Mi

Ak vlastníte niektorý z modelov Xiaomi, určite vás zaujíma, či sa aj vás bude týkať aktualizácia na najnovšiu verziu používateľského prostredia MIUI 9.

MIUI 9 je niečo viac ako len grafická nadstavba. Hlbšie systémové zmeny a množstvo funkcií navyše sa pomerne výrazne odkláňajú od bežnej podoby operačného systému Android.

Čo je podstatné, Xiaomi zvláda vývoj tohto prostredia skvele. Už od začiatku je prostredie hodnotené za svoju stabilitu a rýchly chod, s čím majú často problémy aj trhovo podstatne silnejší konkurenti.

Už sme informovali, že výrobca predstaví novú verziu UI MIUI 9 v polovici augusta. Má ísť o globálnu verziu prostredia, čiže určenú aj pre nás. Výsostne čínska verzia prostredia absolvuje premiéru skôr.

MIUI 9 uvidíme vôbec po prvýkrát 26. júla, spolu s predstavením smartfónu Xiaomi 5X. Inovované prostredie bude založené na operačnom systéme Android vo verzii 7.1 Nougat, pri ktorom sa počíta aj s aktualizáciou na verziu Android O.

MIUI 9

Za pohľad stojí zoznam zariadení, ktoré budú po stránke nového prostredia podporované. Na oficiálnom fóre sa uvádza, že s čínskou verziou MIUI 9 si poradia zariadenia:

Xiaomi Mi 6, Mi 5s Plus, Mi 5s, Mi 5c, Mi 5, Mi 4S, Mi 4c, Mi 4, Mi 3, Mi 2/2S, Mi MIX, Mi Max 2, Mi Max, Mi Note 2, Mi Note/Pro, Mi Pad 2, Mi Pad 1, Redmi Note 4X (MTK), Redmi Note 4X (SD), Redmi Note 4, Redmi Note 3 (MTK), Redmi Note 3 (SD), Redmi Note 2, Redmi Note, Redmi Pro, Redmi 4X, Redmi 4A, Redmi 4, Redmi 4 Prime, Redmi 3S/Prime, Redmi 3, Redmi 2A, Redmi 2/Prime, Redmi 1S a Redmi 1.

Ako môžete vidieť, ide o slušný zoznam, v ktorom nechýbajú ani staršie kúsky z produkcie výrobcu. Pripomíname, že dané zariadenia sú podporované v rámci čínskej verzie MIUI 9.

Momentálne nevieme, či sa rovnaký zoznam zariadení bude týkať aj globálnej iterácie nového prostredia. Ak nebudú systémové odlišnosti veľké, je celkom isté, že všetky uvedené zariadenia vyššie obdržia aktualizáciu na verziu MIUI 9.

Pokiaľ sa na zoznam zariadení pozriete pozornejšie, všimnúť si môžete napríklad model Xiaomi Mi 2, resp. Mi 2S. Smartfón vznikol v roku 2013 a na oficiálnom fóre sa uvádza, že dostane aktualizáciu na MIUI 9.

Lenovo, Samsung, LG… Nespomíname si, že by sa poprední výrobcovia pustili do horlivého aktualizovania niekoľko rokov starých modelov. Ak Xiaomi aktualizačné sľuby dodrží, zaslúži si potlesk. Priebeh aktualizácií budeme samozrejme sledovať.