Úvod Výrobcovia LG LG predstavil trio nových telefónov: Toto je LG Q6, Q6+ a Q6a

LG predstavil trio nových telefónov: Toto je LG Q6, Q6+ a Q6a

2

LG práve predstavil trio nových smartfónov ponúkajúcich jeho nový FullVision displej. Zariadenia spadajú do modelového radu „Q“, o ktorom sme informovali len nedávno. LG o rade Q hovorí ako o „mid-range smartfónoch s niekoľkými základnými funkciami z prémiových LG smartfónov za vynikajúcu cenu“.

Telefóny sa od seba mierne líšia konfiguráciou špecifikácií. Najmenej výkonný je model LG Q6a, najviac výkonný naopak LG Q6+. Poďme sa teda pozrieť na základnú výbavu.

Všetky modely ponúkajú 5,5-palcový FullVision displej s FHD+ rozlíšením (2 160 x 1 080) a rovnaký displej ako LG G6. Poháňa ich procesor Snapdragon 435 a 3 000 mAh batéria.

Líšia sa v jednej dôležitej veci – v pamäti.

  • LG Q6a – 2 GB RAM / 16 GB úložisko
  • LG Q6 – 3 GB RAM / 32 GB úložisko
  • LG Q6+ – 4 GB RAM / 64 GB úložisko

Čo sa konektivity týka, novinky ponúkajú 802.11n Wi-Fi (bez 5 GHz) a Bluetooth 4.2. Na zadnej strane je uložený jeden 13 Mpx fotoaparát, zatiaľ čo prednú zdobí 5 Mpx senzor so 100-stupňovým zorným uhlom. Konštrukčne sú presne tak, ako G6, zhotovené z hliníka. Zaujímavosťou môže byť aj fakt, že telefóny ponúkajú technológiou pre rozpoznanie tváre.

Telefóny sa už v auguste začnú predávať v Ázii. Do Európy by mali doraziť hneď na to. O cene zatiaľ výrobca neinformoval.