Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo predbehlo dobu: Ukázal ohybný tablet, ktorý sa dá poskladať do veľkosti...

Lenovo predbehlo dobu: Ukázal ohybný tablet, ktorý sa dá poskladať do veľkosti telefónu!

Budúcnosť je tu.

1

Lenovo je späť, a to vo veľkom štýle. Mnohým ľuďom, vrátane nás, svojim novým konceptom doslova vyrazili dych.

Počas už tretej konferencie Lenovo Tech World čínsky gigant predstavil Lenovo Folio – tablet, ktorý si môžete poskladať do veľkosti telefónu.

Lenovo Folio je momentálne v štádiu konceptu čo znamená, že u predajcov ho tak skoro neuvidíme. Tak či onak to z neho nerobí menej zaujímavý kúsok. Práve naopak. Ak takto vyzerá koncept, ako bude vyzerať finálny kúsok?

Inovatívny tablet má 7,8-palcový displej s rozlíšením 1 920 x 1 440 pixelov, poháňa ho procesor Snapdragon 800 a beží na ňom Android 7.0 Nougat. Nejde teda o vlajkovú loď pre rok 2017, no o to tu vôbec nejde. Ide tu o ohybný displej, ktorý chceme a chceme ho hneď, najlepšie už včera.

Keď ho poskladáte, veľkosť displeja sa zmenší na 5,5 palcov, teda dosť na to, aby sa vám tableto-telefón zmestil aj do vrecka. Ako môžete vidieť na videu, pri poskladaní sa automaticky zmení aj používateľské rozhranie. Celkom zaujímavé čo poviete?

Lenovo však nie je jedinou spoločnosťou, ktorá pracuje na podobnej technológii. Rovnako fungujúce produkty má na trh priniesť Samsung aj Oppo.

Zariadenie od Samsungu, ktoré ponúkne ohybný displej a konštrukciu sa volá Galaxy X. Na trh malo prísť už koncom tohto roka, no problémy pri jeho výrobe spôsobili meškanie. Uvidieť by sme ho tak mali až v roku 2019.

Tablety sú možno síce mŕtve, v budúcnosti sa to však môže zmeniť.