Úvod Smartphony Dohady Celokovové telo, odolnosť voči vode a duálne foto. Rysuje sa nové Lenovo...

Celokovové telo, odolnosť voči vode a duálne foto. Rysuje sa nové Lenovo Moto

0
Moto M
© red.

Ak si dobre spomíname, už asi dva roky sme nevideli nový prírastok do línie Moto X. Tento rad smartfónov ale výrobca nepochoval. Nový smartfón sa blíži a stojí za pozornosť.

Lenovo Moto X4 nebude high-end zariadením. Spadne do strednej triedy, no udrží na na jej konci. K vrcholovým zariadeniam tak bude mať predsa len bližšie.

Moto X4 sa vykašle na sklo. Drvivá väčšina jednoliateho tela bude vyhotovená z hliníka. Počítať musíme s drobnými detailmi z plastu, ktoré si vyžadujú segmenty pre príjem signálu a napríklad tesnenia.

Celokovový je napríklad Lenovo Moto M, ktorému takéto prevedenie náramne svedčí. Tiež máme radosť z toho, že nepôjde o žiadneho obra. Naznačuje to asi najideálnejšia uhlopriečka displeja, ktorá bude mať 5,2 palca. FHD 1080p rozlíšenie neprekvapí.

Lenovo Moto
Označenie v typickom Lenovo Moto dizajne

Pod kapotou sa usídli čipset Snapdragon 630, čiže rozumný kompromis medzi dostatočným výkonom a prívetivou energetickou náročnosťou. Ochudobnení nebudeme o pamäťové kapacity. 4 GB RAM a 64 GB ROM postačí väčšine. Aj náročnejším.

Ďalším lákadlom bude duálny fotoaparát, ktorý si podelí 12 Mpx a 8 Mpx rozlíšenia. Detaily o nich zatiaľ nie sú známe. Vieme však, že selfie snímky zastreší 16 Mpx predná kamera.

Záverom opomenieme 3000 mAh batériu (rýchle nabíjanie), Android vo verzii 7.1.1 Nougat a praktickú odolnosť odobrenú najvyšším štandardom IP, teda IP 68.

Lenovo Moto
Údajná podoba Lenovo Moto X4

Lenovo Moto zariadenia majú povesť dobrej hodnoty za rozumné peniaze, čo sme už videli pri Moto G5 alebo Moto Z Play. Moto X4 však oficiálne spoznáme až niekedy v 4. štvrťroku 2017. Presnejšie sa spomína október.