Úvod Výrobcovia Huawei Huawei si práve zakúpil ochrannú známku na označenie P20. Čo chystá?

Huawei si práve zakúpil ochrannú známku na označenie P20. Čo chystá?

0

V súvislosti s Huawei sa pred pár dňami začalo hovoriť o novej ochrannej známke. Konkrétne ide o označenie „P20,“ ktoré perfektne spadá do rodiny zariadení začínajúcich na „P“. Zaujímavé však je, že Huawei P10 predstavili len tento rok, spoločnosť už však disponuje aj označením P20.

Podľa zdrojov z Číny, ktoré svoje informácie zverejňujú prostredníctvom mikrobloggerskej služby Weibo sa má Huawei P20 objaviť na trhu už koncom tohto roka.

Ísť má však len o malé vylepšenie Huawei P10 Plus. Ponúknuť má procesor Kirin 960 a 6 alebo 8 GB RAM. Spomína sa aj 5,7-palcový QHD panel a 4 000 mAh batéria. Zadnú stranu má zdobiť duálny fotoaparát.

Podľa nás by však takýto krok zo strany Huawei nedával absolútne žiaden zmysel. Už v októbri by sme totiž mali vidieť Huawei Mate 10 s úplne bezrámikovým displejom a novším procesorom Kirin 970. Ten je vyrobený novším, 10 nm výrobným procesom, ktorý dodáva viac výkonu pri nižšej energetickej záťaži.

O Huawei P20 teda kolujú rôzne informácie. Momentálne je ťažké potvrdiť, ktoré z nich sú tie správne, no jedno je isté. Hneď, ako budeme vedieť viac vás o tom budeme informovať.