Úvod Dohady Menšie a lacnejšie zrkadlo? Aj HTC má pripravovať kompaktnejšiu verziu svojho špičkového...

Menšie a lacnejšie zrkadlo? Aj HTC má pripravovať kompaktnejšiu verziu svojho špičkového vlajkového modelu

4
Aktuálna vlajková loď HTC U11 © techbyte.sk

Vyzerá to, že sa nám tento rok roztrhne vrece s Mini verziami vlajkových smartfónov s rokom narodenia 2017. Pripravovať ich má LG, Samsung a dokonca už aj HTC.

Kým LG pomenuje menší model ako LG Q6, Samsung môže vyťažiť zo zvučného pomenovania Galaxy S8 Mini. Obe zariadenia majú prísť s dizajnom a displejmi s minimálnym orámovaním po vzore vlajkových súrodencov.

Menšia verzia HTC U11 môže byť pomenovaná prívlastkom Mini alebo Lifestyle. Informácie priniesli vývojári z LlabTooFeR, ktorí pravidelne informujú o ešte nepredstavených produktoch taiwanského HTC.

Informácie zvyknú byť veľmi presné, preto sa na ne môžeme s kúskom zdravej nedôvery spoľahnúť.

Nové HTC strednej triedy má poháňať čipset Snapdragon 660Android 7.1.1 Nougat a 2600 mAh batéria. Ďalej by sme mali pracovať s 5,2″ displejom s FHD 1080p rozlíšením a 16 Mpx fotoaparátom.

htc u11
Aktuálna vlajková loď HTC U11 © techbyte.sk

Nemenej zaujímavá je výbava, ktorá bude pochádzať zo vzorového HTC U11. Okrem technológie Bluetooth 5.0 si vychutnáme na tlak citlivý rám konštrukcie, tzv. Edge Sense a dokonca aj špičkový zvuk HTC USonic.

Ak výrobca pridá zrkadlovú povrchovú úpravu jednoliateho tela a spravodlivú cenu, dobrá bitka sa môže odohrať aj v segmente vyššej strednej triedy. Každý z popredných výrobcov má čo ponúknuť a nie je toho málo.

Zatiaľ nepoznáme približné obdobie predstavenia a neobjavila sa ani žiadna fotografia. Ak sa HTC skutočne odhodlá tento smartfón vyprodukovať, čerstvé a presnejšie informácie na seba nenechajú dlho čakať.