Úvod HTC HTC U11 Aj HTC U11 dostane do výbavy technológiu Bluetooth 5.0. Postačí softvérová aktualizácia

Aj HTC U11 dostane do výbavy technológiu Bluetooth 5.0. Postačí softvérová aktualizácia

0
htc u11
HTC U11

Technológiu Bluetooth môžeme rozdeliť na dva typy. Klasický typ umožňuje komunikovať reproduktorom, slúchadlám a napríklad bezdrôtovým klávesniciam s inými zariadeniami.

Bluetooth LE (Low Energy) zohráva podstatnú úlohu pri smartfónoch, nositeľných zariadeniach a zariadeniach internetu vecí. Ako z názvu vypovedá, Bluetooth LE si vystačí s podstatne menším množstvom energie.

V minulom roku bola oficiálne ohlásená existencia novej generácie štandardu Bluetooth 5.0. Dostupná bola následne od začiatku roka 2017.

Bluetooth 5.0 je výkonnejší, má lepší dosah, rýchlosť a prenesie viac údajov. Všetko za cenu, ktorou nie je navýšenie spotreby energie.

Zo súčasných vlajkových modelov používa Bluetooth 5.0 dvojica smartfónov Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+. Problémom je, že na trhu zatiaľ neexistuje veľa zariadení, ktoré tento štandard podporujú.

htc u11
Vlajková loď HTC U11 © techbyte.sk

Bluetooth 5.0 tak v smartfóne zatiaľ naplno využije iba málokto. Je len otázkou času, kedy sa na trhu rozšíri rôzne príslušenstvo, ktoré bude komunikovať v rámci štandardu Bluetooth 5.0.

Ak vlastníte skvelý HTC U11, výhody technológie Bluetooth 5.0 si užijete tiež. Podľa certifikácie FCC, HTC U11 obdrží aktualizáciu, ktorá aktivuje technológiu Bluetooth 5.0, a to bez hardvérových zmien.

Výpis z certifikácie FCC

Je teda jasné, že smartfón disponoval potrebným hardvérom, resp. čipom, už od výroby. Výrobca rýchlejšiu bezdrôtovú technológiu iba nepovolil po softvérovej stránke.

Nech je dôvod neskoršej aktivácie akýkoľvek, pre užívateľov bude prínosom. HTC prinesie prostredníctvom aktualizácie ešte jednu funkciu. Ide o videozáznam vo FHD 1080p kvalite pri snímkovaní 60 fps.

V súčasnosti je k dispozícii iba FHD 1080p nastavenie pri 30-tich snímkach za sekundu. Aktualizácie zatiaľ neboli oficiálne potvrdené aj keď je jasné, že skôr či neskôr užívateľov dobehnú.