Úvod Smartphony Aktualizácie HTC U11 nedokáže natáčať 1080p video pri snímkovaní 60 fps. Zmeniť to...

HTC U11 nedokáže natáčať 1080p video pri snímkovaní 60 fps. Zmeniť to má softvérová aktualizácia

0

HTC U11 je špičkovým vlajkovým smartfónom, ktorý štandard DxOMark ohodnotil najvyšším počtom bodov, čo sa kvality fotoaparátu týka. Napriek tomu mu chýba jedna funkcia.

Je pomerne prekvapivé, že HTC U11 nedokáže natáčať video v FHD 1080p rozlíšení pri snímkovaní 60 fps. Nejde síce o funkciu, ktorá by vás mala od kúpy odradiť, no niektorým používateľom chýbať môže.

Hladšie snímkovanie sa hodí pri natáčaní dynamickejších scén a FHD rozlíšenie je stále najrozšírenejším štandardom pri kvalite, resp. veľkosti videa. S HTC U11 tak zhotovíte FHD 1080p video iba pri obvyklých 30-tich snímkach za sekundu.

Dlho to platiť nebude. Podľa informácií od člena populárneho vývojárskeho XDA fóra dostane HTC aktualizáciu, ktorá snímkovanie zdvojnásobí. Po aktualizácii tak už nebude problém zachytiť dôležité momenty FHD videom so 60 fps.

HTC U11
Nastavenie kamery v HTC U11

Zároveň nepôjde o jedinú novinku. HTC má pridať podporu pre farebné spektrum sRGB. Pri väčšine smartfónov môžete aktivovať sRGB priestor v nastaveniach pre vývojárov. Smartfónu HTC U11 sa to netýka.

Po aktualizácii by sa mal v nastaveniach zariadenia objaviť prepínač pre sRGB aj spolu s posuvným ovládačom pre prispôsobenie hodnôt zobrazenia.

Momentálne nevieme, kedy HTC update vypustí do sveta. Informácie o aktualizácii zatiaľ nepochádzajú z oficiálnych zdrojov, aj keď má XDA fórum dôveryhodné renomé. Ak sa aktualizácia začne šíriť, tak nie skôr ako o niekoľko týždňov či mesiacov.