Úvod Výrobcovia Google Google experimentuje. Vo výsledkoch vyhľadávania zobrazuje automaticky prehrávané videá

Google experimentuje. Vo výsledkoch vyhľadávania zobrazuje automaticky prehrávané videá

1
videa

Aktívni používatelia sociálnej siete Facebook už dávno okúsili, ako chutia automaticky prehrávané videá. Či vás zaujímajú a či nie, prehrávať sa začnú samé a dokonca aj so zvukom. 

Množstvo užívateľov okamžite v nastaveniach hľadalo, kde sa dá táto vnorená funkcionalita vypnúť. Ak ste si mysleli, že to už nemôže byť horšie, olej do ohňa prilieva Google. Našťastie (zatiaľ) experimentálne.

Podľa správy marketingového blogu SEM Post, ktorý sa zameriava aj na nástroje online vyhľadávania, internetová spoločnosť Google potvrdila, že skutočne zaviedla automaticky prehrávané videá.

Tie sú priamou súčasťou výsledkov vyhľadávania. Keďže ide o experiment, s takýmto obsahom sa môže stretnúť iba úzka skupina užívateľov vo vybraných lokalitách.

Google ale nezvykne experimentovať len tak pre radosť. Experimentom istotne sleduje dosah na užívateľov ako aj následnú spätnú väzbu, ktorú sami poskytnú.

videá
Na tomto mieste sa v rámci experimentu začne automaticky prehrávať relevantné video

Spoločnosť Google neustále hľadá spôsoby, ako vylepšiť zážitok z online vyhľadávania. Našťastie sa zatiaľ nerozhodol novinku uvoľniť plošne a pre väčšinu užívateľov po celom svete.

Stále tu je šanca, že automaticky prehrávané videá neuvidíme vôbec. Pri pohľade na ostatných veľkých hráčov online sveta sa to ale nedá predpokladať. Facebook, Twitter, Instagram…Google by asi nerád zaostával.

Ako vypnúť automaticky prehrávané videá?

Jednoducho. Dokonca dokážete vypnúť akékoľvek videá, ktoré sa začnú prehrávať bez vašej interakcie. Potrebujete iba prehliadač Chrome, ktorý je dominantne najpoužívanejší.

Vystačíte si aj s prehliadačom Opera. Existuje totižto nenáročné rozšírenie, ktoré si môžete voľne stiahnuť, a ktoré zablokuje akékoľvek auto-prehrávanie video obsahu.

Pokiaľ vám na našich stránkach ušlo, odporučili sme ho vám začiatkom tohto roka. Nájdete ho na >tejto adrese<