Úvod Aplikácie 100 miliónov stiahnutí ani nie za jeden rok. Videohovory od Google si...

100 miliónov stiahnutí ani nie za jeden rok. Videohovory od Google si ľudia obľúbili

1

Jednoduchý dizajn, komunikácia videom alebo hlasom samostatne a možno až primitívne ovládanie. Aplikácia Google Duo je úspechom a svedčia o tom aj počty stiahnutí. 

Google Duo však nie je úplne chladnou aplikáciou s priamočiarou funkcionalitou. Obsahuje jeden zábavný prvok, ktorý sa stretol s dobrou používateľskou odozvou.

Pri hovore môžete vidieť, čo užívateľ robil pár sekúnd predtým, ako váš hovor prijal. Cez prednú kameru uvidíte načahujúcu sa ruku po smartfóne a tvár užívateľa, ktorý z displeja lúšti, kto mu to vlastne volá.

Na pohľad ide možno o hlúposť, no v skutočnosti je celkom zábavné vidieť, pri akej príležitosti ste užívateľa vašim hovorom vyrušili. Funkcia sa dá v nastaveniach samozrejme vypnúť.

Amit Fulay, ktorý šéfuje aplikáciám Duo a Allo, sa na sociálnej sieti Twitter pochválil, že prvý menovaný komunikačný nástroj si už stiahlo cez 100 miliónov užívateľov.

Aplikácia pritom nie je v obchode Google ani rok. Stará je 11 mesiacov. Zaujímavé je, že 50 miliónov stiahnutí aplikácia Google Duo zaznamenala iba počas posledných dvoch mesiacov. V máji mala na konte iba 50 miliónov stiahnutí.

google duo

Počet stiahnutí je určite veľký, no nemusí nutne vypovedať aj o rovnakom počte užívateľov. Mnohí si aplikáciu stiahnu zo zvedavosti a ak ich neosloví, odinštalujú ju. Prinajlepšom len zaberá miesto v pamäti zariadenia bez toho, aby bola používaná.

Pri danom počte stiahnutí sa ale dá s istotou predpokladať, že je aplikácia obľúbená a aj patrične využívaná.

Nástroj Google Duo je postavený na pokrokovej technológii, ktorá zabezpečí dostatočnú kvalitu hovoru hlasom a videom aj pri pomalšom internetovom pripojení. Kvalitu videa aplikácia nastaví automaticky podľa toho, aké pripojenie zaznamená.

Ak napríklad prejdete počas hovoru z mobilného pokrytia do WiFi zóny, smartfón sa na WiFi pripojí bez toho, aby došlo k prerušeniu hovoru či nejakému obmedzeniu.

Aplikáciu Google Duo nájdete bezplatne v obchode Play na >tejto adrese<.