Úvod Zaujímavosti Game of Thrones: Preskúmajte lokality hviezdneho seriálu v službe Google Street View

Game of Thrones: Preskúmajte lokality hviezdneho seriálu v službe Google Street View

0
game of thrones

Game of Thrones je seriálom z produkcie HBO, ktorý dnešným dňom vstúpil premiérovo už do 7. série. Extrémne vysoko hodnotený seriál je zaujímavý v mnohých ohľadoch, a to aj lokalitami, kde sa odohráva. 

Aj keď si moderný seriál 21. storočia neporadí bez špeciálnych digitálnych efektov, väčšina miest, kde sa natáčal, skutočne existuje a môžete ich navštíviť. Nutne ale nemusíte sadať do lietadla s mapou v ruke.

Postačí vám mapa od Google a jej služba Street View. Sprievodca v službe Street View vás prevedie skutočnými filmovými lokalitami, ktoré sa nachádzajú na rôznych miestach po svete.

Tvorcovia Game of Thrones si dali vždy záležať na každom detaile a to platí aj o miestach, ktoré pre natáčanie vybrali. Aj keď možno nie ste skalným fanúšikom seriálu, dané miesta za pohľad stoja.

Game of Thrones
…spoznávate?

Tajomný hrad v Írsku, katedrála sv. Jakuba v chorvátskom Šibeniku, kláštor v Španielsku… Je na čo sa pozerať a presvedčiť sa môžete sami. Vybrané lokality so seriálovým názvom nájdete v odkazoch nižšie a kompletného sprievodcu GoT lokalitami zase na oficiálnom blogu spoločnosti Google.

Zobraziť