Úvod Výrobcovia Nokia FOTO: Takto vyzerá Nokia 8 s duálnym fotoaparátom s optikou Zeiss!

FOTO: Takto vyzerá Nokia 8 s duálnym fotoaparátom s optikou Zeiss!

1
Nokia 8
očakávaná podoba smartfónu Nokia 8

Fínska spoločnosť, ktorá získala práva na značku Nokia, HMD Glboal, začiatkom mesiaca oznámila spoluprácu s firmou Zeiss. Tá je, ako už iste viete, známa hlavne kvalitnými objektívmi, ktoré sú doteraz vychvaľované široko ďaleko.

Nokia a Zeiss bolo partnerstvo, ktoré už dlhé roky fungovalo a vyzerá to tak, že po novom bude fungovať opäť. Server WinFuture totiž informoval, že HMD Global už 31. júla predstaví smartfón Nokia 8, ktorý už ponesie duálny fotoaparát s objektívmi označenými ako Zeiss.

Nokia 8 má okrem toho ponúknuť 5,3-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440 pixelov, procesor Snapdragon 835, 4 GB operačnej pamäte RAM, 64 GB úložiskodual SIM konektivitu. Na internet unikol aj prvý záber, na ktorom je jasne viditeľná spolupráca medzi oboma spoločnosťami. Okrem modrého prevedenia má byť zariadenie dostupné aj v striebornej a zlatej farbe.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa pozeráme na high-end model od Nokie, ktorý bude poháňať čistý Android 7.1 Nougat alebo Android O. Zároveň to vyzerá tak, že sa Nokia rozhodla pre použitie fyzického domovského tlačidla a displeja, ktorý má v porovnaní s vlajkovými loďami tohto roka o niečo väčšie rámiky.

Zatiaľ čo Nokia 8 síce využije technológie od Carl Zeiss, neponúkne rovnaký PureView systém, aký sme mohli vidieť na predchádzajúcich počinoch. Kľúčovú osobu zodpovednú za vývoj totiž zamestnal Apple a zvyšok dal po odkúpení Nokie Microsoftom výpoveď.