Úvod Sociálne siete Facebook Priprav sa: Facebook v Messengeri začína zobrazovať reklamy aj na Slovensku!

Priprav sa: Facebook v Messengeri začína zobrazovať reklamy aj na Slovensku!

7

Ako už iste viete, Facebook žije z reklám. Je ich celkom veľa. Jeho ďalší krok by vás preto nemal až tak prekvapiť. Najväčšia sociálna sieť na svete totiž prináša reklamy aj do ich populárnej aplikácie pre komunikáciu, Facebook Messenger.

Reklamy sa zobrazia na „domovskej stránke“ komunikátora, kde sú zobrazené vaše posledné konverzácie. Facebook tvrdí, že reklamy prešli výraznou integráciou do celkového dizajnu aplikácie, vďaka čomu až tak nerušia. Celkovo vyzerajú veľmi podobne ako tie, ktoré sú na Instagrame. Je však nutné dodať, že sú celkom vysoké (zaberajú totiž miesto až troch konverzácií).

Používatelia Messengeru po celom svete, vrátane Slovenska, by mohli reklamy v aplikácii stretnúť už do pár týždňov. Facebook by mal s celoplošným nasadením až koncom roka. Testovanie reklám začalo ešte v januári tohto roka v Austrálii a Thajsku.

Facebook dúfa, že nové reklamy v Messengeri spôsobia, že ľudia, ktorým sa reklamy zobrazia začnú s inzerentmi komunikovať, samozrejme cez Facebook. To je však len predstava sociálnej siete, inzerenti si reklamu budú môcť nastaviť a zacieliť podľa seba.