Úvod Novinky Aktuálne Spoločnosť Andyho Rubina má ďalšie problémy. Essential opúšťajú vedúci pracovníci

Spoločnosť Andyho Rubina má ďalšie problémy. Essential opúšťajú vedúci pracovníci

0
Andy Rubin

Koncom mája sme po oficiálnej stránke spoznali jedinečný high-end smartfón, ktorý má na svedomí otec Androidu, Andy Rubin. Andy Rubin založil spoločnosť Essential a podľa nej je pomenovaný aj nový prírastok do prvej ligy smartfónov. 

Zariadenie zožalo veľkú vlnu pozornosti. Keramika, titán, magnetický konektor, obrovský displej takmer cez celú prednú stranu…pozerať sa je na čo. Ak vám Essential Phone unikol, detaily nájdete v článku z predstavenia.

Zdá sa, že si Andy Rubin vzal až veľmi veľké sústo. Odvetvie špičkových smartfónov je vysoko konkurenčné a mnohé spoločnosti si pozíciu v odvetví budovali dlhé roky.

Zvučné meno, bohaté skúsenosti a originálny high-end model vás do prvej ligy nemusia automaticky katapultovať.

Dostupnosť

AKo sme uviedli vyššie, Essential Phone bol predstavený koncom mája s prísľubom, že v nasledujúcom mesiaci (jún) dorazí na hlavné, resp. vybrané trhy. Nestalo sa tak a ani sa tak stať nemohlo.

Essential Phone prešiel certifikáciou telekomunikačných úradov len koncom júna, čiže o trhovom štarte nemohla byť reč. Andy Rubin následne ohlásil dostupnosť na mesiac august. Či sa mu druhé slovo podarí dodržať uvidíme v priebehu nasledujúcich týždňov.

Essential
Smartfón Essential Phone © essential.com

Žaloba

Essential Phone si zobral na mušku populárny výrobca príslušenstva Spigen, ktorý chce tvorcu žalovať za porušenie duševného vlastníctva.

Spigen totižto vyrába príslušenstvo s názvom Essential. Do tohto príslušenstva spadajú napríklad power banky. Spigen má označenie pochopiteľne ochránené registrovanou známkou.

Spigen spoločnosť Andyho Rubina varoval, že pomenovanie smartfónu pôsobí zmätočne. Úrad pre registráciu patentov a ochranných známok (USPTO) dokonca odmietol žiadosť spoločnosti Essential, ktorou si chcela zabezpečiť udelenie ochrannej známky.

Úrad vydal odmietavé stanovisko dvakrát, čiže spoločnosť Andyho Rubina, resp. on sám, musel vedieť, že nie je označenie v poriadku. Viac detailov nájdete TU.

Odchod hláv

To, že v spoločnosti Andyho Rubina niečo nie je v poriadku dokazuje aj fakt, že ju opustili už traja vedúci pracovníci. V prvej polovici tohto mesiaca spoločnosť Essential opustil viceprezident pre marketing menom Brian Wallace.

Súčasne s ním odišiel aj riaditeľ pre komunikáciu, Andy Fouché. Obe osoby predtým pracovali pre startup Magic Leap, ktorý sa zaoberá rozšírenou a virtuálnou realitou. Brian pracoval aj pre Samsung, kde pod jeho rukami vznikla kampaň Next Big Thing.

Aby toho nebolo málo, spoločnosť Essential opúšťa ďalší z vedúcich pracovníkov. Liron Damir dozeral na užívateľské skúsenosti s produktom. Momentálne robí to isté, no v spoločnosti Google. UX tentokrát rieši pri zariadení Google Home.

Spoločnosti by sme neradi veštili niečo zlé, kedže je Essenetial Phone nesmierne zaujímavým smartfónom. Hromadný odchod vysokopostavených pracovníkov, nedodržanie ohlásenej trhovej dostupnosti a problémy s duševným vlastníctvom značky však svedčia o niečom inom.