Jedna vec sa Apple nedá odoprieť. Vďaka svojmu vlastnému procesoru dokážu iPhony vybaviť poriadne silnou palebnou silou. Dôkazom toho sú nie len umelé benchmarky, ale aj porovnanie rýchlosti v „reálnom svete“. Súťaže rýchlosti smartfónov pri otváraní aplikácií bežne nájdete napríklad na YouTube.

Novo uniknuté informácie o novom iPhone 8 naznačujú, že Apple posúva hranice výkonu na úplne inú úroveň. Za zverejnením stojí twitterový účet Ice universe, ktorý zverejnil výsledky z čipu Apple A11, ktorým má byť novinka vybavená. Zaujímavým údajom, okrem dosiahnutého skóre, je aj fakt, že procesor má tikať na neskutočnej frekvencii 3 GHz. Na mobilný čipset to nie je zlé, že?

Dosiahnuté skóre pochádza z aplikácie Geekbench 4, takže výsledok si môžeme priamo porovnať aj s Android smartfónmi. Prvé číslo z výsledkov vždy reprezentuje single-core, zatiaľ čo druhé zas multi-core výsledok.

Tak či onak, procesor Apple A11 bol pri single-core teste schopný dosiahnuť 4 300 a 4 600 bodov, zatiaľ čo pri multi-core teste až 7 000 a 8 500 bodov. Pôsobivé. Informátor zároveň dodal, že sa výsledok líši hlavne preto, že A11-tka bola pri oboch testoch taktovaná na iný takt.

Nižšie je prehľad terajších iPhonov a ich výsledkov.

Chystaný iPhone 8 bude teda pri single-core výkone výkonnejší než aktuálne iPady, pri multi-core za nimi bude zaostávať. Sú to však iPady, nie iPhony.

Teraz sa poďme pozrieť, ako Apple A11 dopadol v boji proti top Android smartfónov.

Ups.

Všetky tri nové iPhony (iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8) bude poháňať Apple A11. Spoločnosť má svoje novinky predstaviť už tradične v septembri.