Úvod Novinky Android Android O v takmer finálnej verzii je už dostupný. Stiahnuť si ho...

Android O v takmer finálnej verzii je už dostupný. Stiahnuť si ho môžu užívatelia programu Android Beta

0

Spoločnosť Google aktuálne uvoľnila štvrtý a zároveň posledný vývojársky náhľad novej verzie operačného systému Android 8.0, alebo ak chcete Android O.

Uvoľnenie finálnej verzie je takpovediac na spadnutie, no napriek tomu ešte nepoznáme konečný názov novej verzie operačného systému Android. Jediné, čo vieme je, že bude začínať na písmeno O.

Aktuálna štvrtá beta verzia Androidu O je dôležitejšia ako všetky predošlé. Odráža totižto takmer finálnu podobu novej verzie operačného systému Android, ktorá je označovaná aj ako tzv. kandidát na vydanie.

Čo je podstatné, táto verzia obsahuje konečnú úpravu celkového správania systému, nájdete v nej čerstvé opravy chýb a optimalizačné riešenia, či finálnu podobu vývojárskeho rozhrania.

To znamená, že vývojári môžu svoje aplikácie testovať na tejto verzii systému tak, aby boli ich softvérové produkty pripravené a kompatibilné so stabilnou podobou systému. Jej zverejnenie sa očakáva na konci leta, resp. na začiatku jesene.

Android O
Zariadenia Google Pixel a Google Pixel XL obdržia aktualizáciu ako prvé

Inštalácia

Pokiaľ si chcete takmer finálnu podobu Androidu O vyskúšať už teraz, potrebujete dve veci. V prvom rade sú to kompatibilné zariadenia. Asi tušíte, že ide o referenčné kúsky spoločnosti Google. Presnejšie ide o zariadenia Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL a tablet Pixel C.

V prípade druhom sa musíte zaregistrovať do programu Android Beta, ktorý nájdete na >tejto adrese<. Pozor, ak ste predtým už boli zaregistrovaní do programu Android Beta v rámci vlaňajšej verzie 7.0 Nougat, musíte sa zaregistrovať znovu.

Zdatnejší užívatelia si môžu novú verziu nainštalovať do kompatibilných zariadení manuálne. Obrazy s touto verziou nájdete slobodne na stiahnutie na stránke pre vývojárov (TU).