Úvod Smartphony Predstavenie ZTE predstavilo smartfón Small Fresh 5. Je malý, lacný a má duálny...

ZTE predstavilo smartfón Small Fresh 5. Je malý, lacný a má duálny foťák

0
zte small fresh 5
© ZTE

Čínska spoločnosť ZTE predstavila na domácej pôde nový smartfón, ktorého úlohou je zaujať používateľov s prísnym rozpočtom. 

ZTE Small Fresh 5 bude zatiaľ dostupný iba v Číne, no vďaka nízkej cene môže byť zaujímavým dovozným artiklom.

Skromný smartfón poháňa aj skromnejší procesor. Pod kapotou sa ale nenachádza žiadny kus kremíka z dielne MediaTeku. Výrobca siahol po procesorovej sade Snapdragon 425, ktorá má štyri jadrá.

Displej má menší rozmer piatich palcov, ktorým bude stačiť HD 720p rozlíšenie. Panel je vyrobený IPS technológiou. Na prednej strane nenájdete žiadne hardvérové tlačidlá.

Zadná strana je na tom inak. Okrem snímača odtlačkov prstov sa na nej nachádza duálny fotoaparát. Jeden snímač má 13 Mpx, zatiaľ čo druhý iba 2 Mpx. Ten sníma hĺbku scény, vďaka čomu dokáže vytvoriť efektnejšie portrétové snímky s rozmazaným pozadím.

Vzhľadom na výkon a cenu však nemôžeme očakávať zázraky hodné umeleckej výstavy. Selfie jednotka má rozlíšenie klasických 5 Mpx.

zte small fresh 5
© ZTE

Za svoje peniaze dostanete operačný systém Android vo verzii, 7.1 Nougat, 2500 mAh batériu a dokonca slot na pamäťové karty, ktorý pojme 128 GB médium.

Telo zariadenia je vo väčšej miere zhotovené z kovu a sprevádzajú ho štyri farby. Modrú a zelenú výrobca doplnil zlatou a tradičnou šedou.

Cena? Model s 3 GB RAM a 16 GB úložiskom stojí po prepočte asi 130 eur. Vyššia verzia s 4 GB RAM a 32 GB je ocenená na približne 180 eur. Ku kúpe bude lákať hlavne prvý model. 3 GB RAM postačí a internú pamäť si navýšite v rámci microSD karty.