Úvod Zaujímavosti Zamestnanec spoločnosti Samsung ukradol niekoľko tisíc smartfónov. Z ich predaja splácal dlhy

Zamestnanec spoločnosti Samsung ukradol niekoľko tisíc smartfónov. Z ich predaja splácal dlhy

2
zlodej
© Shutterstock

Ekonomický portál The Investor prišiel dnes ráno s kurióznou správou, ktorá hovorí o pomerne veľkej krádeži smartfónov z prostredia kórejskej spoločnosti Samsung.

Priamo z hlavnej výroby kórejského giganta sídliacej v juhokórejskom meste Suwon zmizlo spolu až 8 474 kusov smartfónov, ktoré si privlastnil jeden zo zamestnancov. Ten už je v rukách polície.

Krádež má na svedomí zdravotne postihnutý zamestnanec, ktorý ich odcudzil relatívne ľahko. Kvôli jeho postihnutiu (invalidný vozík) totižto nemusel pri odchode z práce absolvovať prehliadku elektronickým skenerom.

Veľký počet smartfónov zamestnanec, ktorý je známy pod menom Lee, neodcudzil naraz. Zariadenia mizli od decembra roku 2014 do novembra minulého roka.

Samsung
Aj vymeniteľné batérie z ukradnutých smartfónov sú jasne označené ako nepredajné © The Investor

Samsung na krádež prišiel potom, ako sa nepredajné kusy objavili na trhu vo Vietname. Lee ich predal obchodníkovi, ktorý ponúka tovar takzvane „z druhej ruky“.

Odhaduje sa, že si previnilec takýmto spôsobom polepšil po prepočte o približne 630 000 eur. Polícia uviedla, že muž použil časť peňazí na splatenie dlhov z hazardných hier.

Aký trest previnilec dostane momentálne nie je známe. Isté ale je, že v centrálnej výrobe Samsungu dôjde k sprísneniu bezpečnostných podmienok.