Úvod Výrobcovia Xiaomi Ďalší útok Xiaomi na výrobcov notebookov: Ich novinka má 3x výkonnejší grafický...

Ďalší útok Xiaomi na výrobcov notebookov: Ich novinka má 3x výkonnejší grafický čip, Intel CPU 7. generácie a viac!

9

Minuloročný počin Xiaomi v kategórii notebook možno pôsobil zmätočne no nakoniec sa ukázalo, že to s notebookmi skutočne vedia. Za vynikajúcu cenu ponúkajú zariadenie, ktoré je nemá konkurencie.

Vyzerá to tak, že Xiaomi je pripravené obnoviť svoj notebook s vylepšenými špecifikáciami. Len v decembri pritom vylepšili ten minuloročný zabudovaním 4G modulu.

Najnovšie informácie zatiaľ naznačujú, že hardvérového upgradu sa nateraz dočká len 13,3“ model. Výrobca vyrába ešte menší, 12,5“ model.

Vyšší výkon, snímač odtlačkov prstov a viac

Nový model ponúka snímač odtlačkov prstov zabudovaný v pravom rohu trackpadu, ako aj niekoľko noviniek, čo sa procesoru a grafického čipu týka. Starší Core i5 6. generácie nahradí novší Core i5-7200U 7. generácie s maximálnym taktom 3.1 GHz. Grafický čip GTX 940MX dá prednosť novšiemu čipu GeForce MX150. Ak sa pýtate či ide o výraznejší update tak vedzte, že MX150 je približne 3x výkonnejší grafický čip než 940MX.

Čo sa pamäte týka, stále máte k dispozícii len 8 GB RAM a buď 128 GB alebo 256 GB SSD disk. Medzi ďalšie špecifikácie môžeme zaradiť Bluetooth 4.0, 1x USB C (5Gb/s), 2x USB 3.0 typu A (2.5 Gb/s), veľký HDMI konektor a 4-článkovú batériu s technológiou rýchleho nabíjania, ktorú pomocou USB C kábla na 50 % nabijete len za 30 minút.

Po dizajnovej stránke sa nič nemení, podobná ostáva aj váha, ktorá sa zastavila na úrovni 1,3 kilogramu.

Cena a dostupnosť

Nový Xiaomi Mi Air 13,3 (2nd gen) by mal byť dostupný od 12. júna. Či sa v rovnaký deň dostane aj do ponuky výrobcov, ktorí zariadenia posielajú aj na Slovensku je otázne. Nakoniec, jeho cena začína na 656 € za 128 GB model a pokračuje až po 722 € za 256 GB model.