Do redakcie nám konečne dorazila aj novinka z dielne OnePlus. Nový OnePlus 5 bol oficiálne predstavený len minulý týždeň, do predaja sa dostal v ten istý deň. Na OnePlus 5 sme sa tešili pekne dlhú dobu, poďme sa teda aspoň v skrátenom článku pozrieť na to, čo ponúka.

OnePlus 5 je dostupný v dvoch konfiguráciách podľa toho, koľko RAM/úložiska ponúkajú. My v redakcii máme 6 GB verziu so 64 GB úložiskom, dostupná je však aj šialená 8 GB verzia so 128 GB úložiskom. Základom smartfónu je jeho 5,5-palcový Full HD AMOLED displej, duálny fotoaparát na zadnej strane, ktorý spoločnosť vyvíjala spolu s expertmi z DxOMark.

Smartfón poháňa dobre známy procesor Snapdragon 835 (4x 2.45 GHz + 4x 1.9 GHz) a grafický čip Adreno 540. O výkon teda nemusíte mať starosti. Spolu so 6, resp. 8 GB RAM je to skutočne zážitok, to vám môžem povedať už teraz.

Ako som už spomínal, na zadnej strane nájdete duálny fotoaparát zložený zo 16 Mpx (f/1.7) a 20 Mpx (f/2.6) senzorov. OnePlus 5 ponúka podobný zážitok z fotoaparátu ako iPhone 7. V praxi to znamená, že 20 Mpx fotoaparát funguje ako portrétový vďaka čomu môžete rozmazať pozadie vášho subjektu, zatiaľ čo daný subjekt ostane pekne zaostrený.

Ak vás ohľadom tohto smartfónu čokoľvek zaujíma, dajte nám vedieť v diskusii nižšie. Na otázky sa pokúsime odpovedať v našej pripravovanej recenzii, ktorej už teraz pracujeme.

OnePlus 5 je dostupný za 499 € (6 GB), resp. 559 € (8 GB).