Tesla o pláne vybaviť svoje Superchargery solárnymi panelmi a batériami hovorila už v roku 2012, keď predstavili svoju sieť rýchlonabíjačiek pre elektromobily.

Z vyše 800 nabíjacích staníc ich do dnešného dňa solárne panely a batérie využíva len 6. Situácia teda nie je najideálnejšia, a to si veľmi dobre uvedomuje aj šéf firmy, Elon Musk. To by sa malo zmeniť už s príchodom 3. generácie Superchagerov. S ich nasadením by mali takmer všetky nabíjacie stanice disponovať solárnymi panelmi a tým pádom môžu byť odpojené od elektrickej siete.

Vyjadrenie Elona Muska prichádza po ostrej kritike ohľadom faktu, že sa Tesly nabíjajú „špinavou“ elektrinou z uhoľných elektrární. Ide o vážne tvrdenie, a to hlavne z toho dôvodu, že aj po odpočítaní „špinavej elektriny“ každý jeden elektromobil neguje aspoň jedno auto s priemernou spotrebou 3,22 litrov na 100 kilometrov. Nie je to veľa, no elektromobily skutočne životné prostredia šetria.

Tesla okrem toho oznámila, že najvyužívanejšie stanice rozšíri tak, aby ponúkali 50 až 100 miest pre nabíjanie. Solárne panely pre tieto účely musia byť dostatočne veľké na to, aby dokázali dodať dostatok elektriny. Pre predstavu aké veľké budú si pozrite obrázok vyššie.