Úvod Zariadenia Technologický klenot: Tento prsteň zvládne odomknúť auto, notebook a nakupovať veci

Technologický klenot: Tento prsteň zvládne odomknúť auto, notebook a nakupovať veci

1

Spoločnosť Token včera predstavila svoj nový produkt. Volá sa Token Ring a ide o prsteň nabitý technológiami. Vďaka nim dokáže napríklad odomknúť auto, dom či váš počítač. Prsteň disponuje NFC a Bluetooth konektivitou, takže odomykanie vecí či autorizácia platieb mu nerobí žiadne problémy. Väčšina funkcionality však zatiaľ nie je dostupná a v mnohých prípadoch si bude vyžadovať ďalší hardvér.

Samotný prsteň je dostupný v šiestich veľkostiach. Priamo v ňom je uložená aj batéria, ktorá podľa tvorcov vystačí na 6 týždňov pohodlného používania. Nabijete ju pomocou indukčného nabíjania. Samotný hardvér však nie je to, čo je na tomto produkte najzaujímavejšie. Najzaujímavejšia je totižto samotná idea, resp. všetky tie možnosti, ktorých je takto šikovná vecička schopná.

Aby prsteň fungoval, Token sa musí spoľahnúť na rôzne spolupráce. Zatiaľ horlivo pracovali s firmami ako Mastercard, Microsoft a Visa. Aj vďaka tomu budete pomocou Token vedieť odomknúť nie len svoj počítač, ale obrazne aj svoju debetnú či kreditnú kartu.

Ďalšou zaujímavou myšlienkou je využitie prsteňa pri cestovaní MHD. Stačí priložiť a môžete ísť. Samozrejme, riešenie podporujúce Token by mohli byť aspoň spočiatku dostupné len na pár miestach, ako napríklad v Singapure, ktorého MHD už podporuje bezkontaktné platby.

Čo sa odomknutia auta a domu týka, Token má vlastné hardvérové riešenie, v skratke vlastné zámky pripojené na ich systém. Stačí, že sa k nim priblížite a doslova vám odomknú dvere pred nosom. Samotný prsteň stojí 249 dolárov. Balíček s hardvérovým riešením pre dom a auto stojí 399 dolárov (vrátane prsteňa).