Úvod Aplikácie Spotify láme rekordy. Počet používateľov enormne vzrástol

Spotify láme rekordy. Počet používateľov enormne vzrástol

5
spotify
© pixabay.com

Hudobné online služby sa už dlhšiu dobu tešia dobrej popularite. Za pár eur alebo aj zadarmo môžete mať svoju obľúbenú hudbu vždy poruke, nech ste kdekoľvek. 

Ak by sme mali označiť nekorunovaného kráľa hudobných online služieb, určite by ním bola služba Spotify.

Spoločnosť Spotify dnes na sociálnej sieti Twitter prostredníctvom skromného statusu oznámila, že ich službu používa už 140 miliónov ľudí.

Oznámenie prichádza takmer presne po roku, čo spoločnosť oznámila dosiahnutie 100 miliónového používateľského míľnika. V priebehu roka tak služba učarovala ďalším 40-tim miliónom zákazníkom.

Číslo vypovedá o celkovej používateľskej základni. Spotify totižto môžete používať v bezplatnom režime, alebo si za nadštandardnú funkcionalitu priplatíte. Mesačné predplatné vás bude stáť necelých 6 eur, rodinný balíček takmer 9 eur.

© thetechportal.com

Za populárnu hudobnú službu aktuálne platí asi 37 percent z celkového počtu používateľov. Ekonomický prínos je tým pádom nevyvrátiteľný. V nedávnej minulosti platilo za hudobný obsah asi 25 percent aktívnych používateľov.

Spotify postavilo biznis model dobre. Pomer medzi platiacimi a neplatiacimi používateľmi sa pomerne dynamicky zoštíhľuje. Zakladateľ spoločnosti v jednom z rozhovore z roku 2015 uviedol, že 80 percent predplatiteľov najskôr službu používalo v bezplatnom režime.

Ak ste sa stále neodhodlali Spotify vyskúšať, možno teraz je ten správny čas. Oficiálna webová stránka – spotify.com a aplikáciu pre Android nájdete bezplatne v Google Play na >tejto adrese<.