Úvod Hry Spoločnosť Sony vyrukovala s úplne prvou mobilnou hrou

Spoločnosť Sony vyrukovala s úplne prvou mobilnou hrou

0
sony

Herný priemysel sa dynamicky mení a čoraz podstatnejšiu úlohu v ňom zohrávajú mobilné zariadenia. So smartfónom máte svoju obľúbenú hru stále pri sebe.

Darí sa aj mobilným konzolám. V posledných mesiacoch rezonuje hlavne konzola Nintendo Switch, ktorá sa teší veľmi pozitívnym predajným číslam.

Lukrativitu mobilného herného priemyslu si uvedomuje aj Sony. Známa japonská spoločnosť uvoľnila, zatiaľ len na domácom trhu v Japonsku, svoju prvú mobilnú hru s názvom Everybody’s Golf.

Hra nie je nová a jej minulosť sa zrovna nespája s titulom „herný hit“. Práve mobilné zariadenia to ale môžu zmeniť. Hra má neformálnu podobu a jednoduchú hrateľnosť, ktorá je na smartfónoch a tabletoch mnohými preferovaná.

Časom si prídu na svoje aj hard-core hráči. Tvorcovia konzoly PlayStation pracujú aj na mobilných verziách populárnych hier Arc the Lad, Wild Arms, and Disgaea.

golf

Hra Everybody’s Golf je zatiaľ dostupná iba v Japonsku z jedného dôvodu. Konzola PlayStation 4 sa na domácom trhu príliš dobre nepredáva, za čím stoja spomínané smartfóny. Mobilné hranie je v Japonsku obľúbenejšie ako vysedávanie doma pred konzolou a veľkou obrazovkou.

Everybody’s Golf je freemium titulom, čiže si ho v Japonsku stiahnete zadarmo a následne sa môžete prikloniť k dobrovoľným in-app nákupom. Je viac ako jasné, že po úspechu na domácom trhu hra zamieri aj na ostatné svetové trhy.

Nintendo

Spoločnosť Sony nie je jediná, ktorá nasmerovala pozornosť na mobilný herný priemysel. Očakáva sa, že Nintendo v druhej polovici roka 2017 uvedie hru Zelda: Breath of the Wild pre platformy iOS a Android. 

Nintendo zatiaľ predalo takmer 3 milióny kópií tejto hry, ktoré boli určené pre konzolu Nintendo Switch. Už teraz teda môžeme predpovedať, že hra bude úspešná aj na mobilných platformách iOS a Android.

Mimochodom, s hrou Everybody’s Golf sa môžete zoznámiť v sprievodnom videu nižšie.