Úvod Výrobcovia Vernee Smartfón so 6GB RAM a 64GB úložiskom sa predáva za cenu, ktorá vyráža...

Smartfón so 6GB RAM a 64GB úložiskom sa predáva za cenu, ktorá vyráža dych!

6

Hovorím to často, no poviem to znovu. Časy, keď sa za cenu do 200 € predávali telefóny vyrobené azda z odpadu po tom čo ostalo z výroby drahších smartfónov sú definitívne preč. Dôkazom sú nové smartfóny, ktorých výbava často predbieha aj podstatne drahšie modely.

Jeden z takto kvalitne nabalených smartfónov je nový Vernee Mars Pro, ktorý je najlacnejším smartfónom so 6 GB RAM na svete. Presne tak, v Mars Pro nájdete 6 GB operačnej pamäte RAM (LPDDR4) pracujúcich bok po boku čipsetu Helio P25.

Pozerať sa môžete na 5,5-palcový Full HD JDI incell displej, fotiť zas s 13 Mpx fotoaparátom. Výrobca ho porovnáva s OnePlus 3T, ktorý má podobnú výbavu, až na to, že je podstatne výkonnejší.

Vernee Mars Pro má 6 GB RAM!

Späť však k Vernee, ten vo svojej výbave nesie 3 500 mAh batériu a nabíjačku (9V/2A) pre čo najrýchlejšie nabíjanie. Zaujímavosťou je aj umiestnenie snímača odtlačkov prstov, ktorý sa po vzore vlajkových lodí Sony nachádza na boku, resp. na bočne hrane zariadenia. Nakoniec, v telefóne je dostupné 64 GB úložisko, ktoré si v prípade núdze môžete rozšíriť o ďalších 256 GB.

Vernee Mars Pro beží na najnovšej verzii Android 7.1.1 Nougat s vlastným používateľským rozhraním, VOS.

Jeho výsadou je aj snímač odtlačkov prstov umiestnený na pravej hrane

Teraz však k cene, keďže tá určí či sa toto zariadenie vôbec oplatí. Môžeme povedať, že na základe toho čo sme videli a čo sme počuli sa určite oplatí. Tá sa momentálne pohybuje na hranici 160 € (!) za kus. Naozaj, toto všetko za 160 €, nečudujem sa ostatným výrobcom, že zvolávajú krízové mítingy.

Každopádne, rovnaká cena neostane navždy, pomaličky sa bude zvyšovať, až kým nedosiahne takmer 200 €. Ak teda máte záujem, konajte rýchlo!