Úvod Novinky Aktuálne Šéf Uberu, Travis Kalanick, rezignoval

Šéf Uberu, Travis Kalanick, rezignoval

Po tlaku zo strany investorov sa Kalanick rozhodol odstúpiť.

0

Travis Kalanick oficiálne rezignoval z postu šéfa Uberu. Novinka prichádza po tom, ako sa jeho služba zmieta v rôznych škandáloch a kontroverziách. Kalanick si nedávno po smrti jeho matky zobral dlhšie voľno. Teraz sa rozhodol, že sa postu šéfa Uberu vzdá nadobro.

Podľa serveru The New York Times ho mali presvedčiť akcionári spoločnosti, ktorí žiadali, aby bol na najvyšší post nasadený iný človek. Kalanick im po „hodinách diskusie“ vyhovel, no aj naďalej ostane člen predstavenstva s väčšinovým podielom hlasov.

Milujem Uber viac než čokoľvek iné na tomto svete. Počas tohto ťažkého obdobia v mojom osobnom živote som sa rozhodol prijať rozhodnutie investorov,“ povedal zakladateľ Uberu.

Travis vždy konal tak, aby bol Uber na prvom mieste,“ píše sa vo vyhlásení spoločnosti. „Ide o odvážny krok a znamenie jeho oddanosti a lásky pre Uber. Tým, že odstúpi z postu šéfa spoločnosti si dáva viac času vyrovnať sa s jeho ťažkou situáciou v súkromnom živote, zatiaľ čo spoločnosť bude môcť aj naďalej rásť.

Problémy Uberu začali vážnym obvinením zo sexuálneho obťažovania, pokračovali videom, v ktorom sa Kalanick hádal s jedným Uber šoférom a skončili žalobou zo strany Google, v ktorej bolo jasne uvedené, že Uber porušuje ich patenty.

Kalanick je spoluzakladateľom služby, ktorá vznikla v roku 2009. Jeho osobnosť sa preukázala ako dvojsečná zbraň. Na jednej strane jeho genialita a oddanie posunuli Uber k nevídaným výšinám. Na druhú stranu, jeho prejavy mu v poslednej dobe začali škodiť.

Kto ho na poste šéfa nahradí nateraz ostáva záhadou.