Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má najširší monitor na svete: Takto vyzerá nová ultraširoká šialenosť!

Samsung má najširší monitor na svete: Takto vyzerá nová ultraširoká šialenosť!

3

Odkedy som si kúpil ultraširoký monitor s pomerom strán 21:9, si neviem predstaviť, že by som sa vrátil k bežnému monitoru. Ultraširoké monitory sú tak populárne hlavne vďaka svojej praktickosti v možnosti ich využitia.

Nie len, že si na nich môžete zobraziť dve plnohodnotne veľké aplikácie vedľa seba, ale aj zobraziť dlhú časovú os, napríklad pri práci s videom čo v rýchlosti práci neuveriteľne pomáha.

Samsung si je tohto trendu veľmi dobre vedomý a tak v piatok predstavil monštrum zvané CHG90, prvý monitor v kategórii „super ultrawide“.

Model CHG90 ponúka absolútne šialený a neštandardný pomer strán 32:9. Bežný ultrawide monitor má pomer strán 21:9 a tradičný monitor, ktorý nie je ultrawide pomer strán 16:9.

Zaujímavé je, že CHG90 je súčasťou radu herných monitorov, a tak v sebe nesie niekoľko zaujímavých funkcionalít, z ktorých budú mať najväčšiu radosť hlavne hráči. Spomeniem napríklad FreeSync 2 od AMD a rýchlu obnovovaciu frekvenciu. Panel s rozlíšením 3 840 x 1 080 disponuje 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Dostupný bude 30. júna za 1 499 dolárov. Cena a dostupnosť pre Slovensko zatiaľ stanovená nebola.

Nižšie si už môžete pozrieť, ako toto monštrum vyzerá v reálnom svete. Ja osobne nemám slov.