Úvod Zariadenia Bezrámikové displeje sú v kurze. Ako sa vyvíjal pomer obrazovky k telu...

Bezrámikové displeje sú v kurze. Ako sa vyvíjal pomer obrazovky k telu za posledné roky?

2

Odhad z čias hlúpych mobilných telefónov, ktorý predpovedal, že telefóny budú menšie a menšie, sa nenaplnil. S nástupom smartfónov sa začali rozmery zariadení akosi zväčšovať. 

Užívatelia jednoducho chcú veľké obrazovky, čo sa bezpochyby odráža na produktovom portfóliu mnohých výrobcov.

Veľký displej umožňuje pohodlnú konzumáciu multimediálneho obsahu, textu, filmov a taktiež je dôležitý pri hraní hier. Zatiaľ stále platí, že veľký displej musí byť umiestnený do ešte väčšieho tela.

Displeje nie sú tak dokonalé, aby vyplnili celý priestor prednej strany. V poslednej dobe však výrobcovia výrazne pokročili, čoho dôkazom je Xiaomi Mi Mix, Galaxy S8, LG G6, Essential Phone a pár ďalších, menej zvučných mien.

obrazovky

Čaro bezrámikových konštrukcií objavili aj menej známi čínski výrobcovia, ktorí sú populárni produkciou hlavne lacnejších smartfónov. Očakáva sa, že tento rok bude prelomový, čo sa týka smartfónov s vysokým pomerom obrazovky k telu zariadenia.

Koncept väčšieho displeja v stále relatívne kompaktnom tele je príťažlivý nielen po používateľskej stránke, ale aj tej dizajnovej.

Aj keď sa pri rýchlo sa vyvíjajúcich mobilných technológiách často nepozerá do minulosti, pohľad na pomer obrazoviek k telám smartfónov z minulých rokov je zaujímavý. Kedysi ste dostali viac konštrukcie a menej displeja.

V tabuľke nižšie nájdete priemerné hodnoty pomeru obrazoviek k telám v príslušných rokoch a najlepšie smartfóny s týmto pomerom. Je vidieť, že vývojom neprešli len fotoaparáty alebo napríklad výkon procesorových sád.

[table id=76 /]