Úvod OnePlus OnePlus 5 OnePlus 5 obnažený v celej kráse: Predávať sa začne od $479, ponúkne...

OnePlus 5 obnažený v celej kráse: Predávať sa začne od $479, ponúkne úžasnú výbavu

2

O OnePlus 5 sme už čo to popísali. Ide o nástupcu úspešného OnePlus 3T, ktorý je síce stále vynikajúcim zariadením, už to nie je vlajková loď schopná reprezentovať firmu v roku 2017. Chystaná novinka sa už niekoľkokrát objavila v rôznych správach s uniknutými informáciami, vďaka čomu o nej vieme azda všetko.

Obrázok vyššie vám môže byť povedomý. Doteraz sme totiž mali k dispozícii len jeho vrchnú časť. Server Tecnoblog včera zverejnil celú podobu zariadenia či už z prednej alebo zo zadnej strany a musíme povedať, že vyzerá veľmi, veľmi zaujímavo.

OnePlus 5 poháňa procesor Snapdragon 8353 300 mAh batéria s technológiou Dash Charge. Tá zariadeniu umožňuje nabiť sa z 0 % na 92 % len za jednu hodinu. Novinka bude dostupná vo verzii so 6 GB alebo 8 GB LPDDR4X RAM64 alebo 128 GB UFS 2.1 úložiskom, ktoré dátam umožňuje presúvať sa rýchlosťou 1,2 GB/s.

oneplus 5

Zadná kamera je jedna z najzaujímavejších častí novinky od OnePlus. Ako server Tecnoblog zisťoval, kamera ponúkne 20 Mpx a 16 Mpx senzory s clonami f/2.6, resp. f/1.7. Spoločnosť sa pri vyladení fotoaparátu spojila s tímom DxOMark, ktorý je známy testovaním všetkých možných senzorov od telefónov až po drahé zrkadlovky.

Čo sa konektivity týka, aj OnePlus 5 má podobne ako Galaxy S8 ponúknuť Bluetooth 5.0. No a nakoniec cena. Tá má začínať na čiastke 479 dolárov za 6 GB model. Vzhľadom na to, že k cene v dolároch si musíme dopočítať DPH bude cena v eurách podobná, teda okolo 480 eur alebo o čosi vyššia, napríklad 499 eur.

OnePlus svoju novú vlajkovú loď predstaví už 20. júna. AndroidPortal.sk bude predstavenie sledovať. Viac informácií prinesieme hneď, ako to bude možné.